ÜRÜN’ÜN YENİ YIL MESAJI
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, 2012 yılının Türkiye'nin darbelerle yüzleşen, bağımsız yargının halk adına darbecilerden hesap sorduğu, daha demokratik ve gelişmiş bir ülke için adımların atıldığı bir yıl olduğunu bildirdi.
Ürün, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin 2012 yılında, eğitim, sağlık, ulaşım enerji ve ekonomi alanlarında, bir önceki yıla oranla dahi daha iyi bir noktaya ulaştırıldığını belirtti.
Hükümetin 2012 yılında, ilkleri yaşatan ve tarihe geçecek adımları attığını ifade eden Ürün, şunları ifade etti:
"2010 yılında dünyadaki uzay yarışına RASAT uydusu ile katılan Türkiye, aradan 2 yıl geçmesinin ardından RASAT'tan daha ileri teknolojiye ve imkanlara sahip olan, keşif ve gözetleme yapan, çevre ve şehircilik hizmetlerine katkı sağlayan, doğal afetlerle mücadele, tarım, haritacılık gibi alanlarda ihtiyaçları karşılayan, hepsinden önemlisi yazılımlarının tamamının, donanımının ise yüzde 80'inin Türk mühendislerinin yaptığı Göktürk-2 uydusunu uzaya göndermiştir. Savunma sanayinde her geçen gün daha fazla yol kat eden ülkemiz, 2012 yılında Altay Projesi kapsamında ilk milli tankımızı üretmiştir. Kamuoyunda 4+4+4 olarak bilinen yasayla, eğitimde antidemokratik bir uygulamasına daha son verilerek özgürleşmenin önü açılırken, tüm dünyada örnek oluşturabilecek FATİH Projesi başlatıldı. Özürlü Memur Seçme Sınavı 2012 yılında ilk kez gerçekleştirilirken, Afyonkarahisar'ın termal turizmde önünü açacak olan Zafer Bölgesel Havalimanı da hizmete sunuldu. 2012 yılı Türkiye'nin darbelerle yüzleşen, bağımsız yargının halk adına darbecilerden hesap sorduğu, daha demokratik ve gelişmiş bir ülke için adımların atıldığı bir yıl oldu."
Editör: Haber Merkezi