Ürün: Siyaset, sorunlara çözüm bulma sanatıdır
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, "Bütün sorunlarımıza çözüm bulacağımız yöntem siyaset yöntemidir" dedi.
Ürün, partisinin İl Başkanlığı'nda gerçekleştirilen AK Parti Merkez İlçe Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, yapılan araştırmalarda Türkiye'nin en büyük sorununun yüzde 80 ile terör sorunu olduğunu belirterek, terörden sonra da işsizliğin ve ekonomik sebeplerin geldiğini kaydetti.
Siyasetin sorunlara çözüm bulma sanatı olduğunu belirten Ürün, şöyle konuştu:
"Bütün sorunlarımıza çözüm bulacağımız yöntem siyaset yöntemidir. O halde halkımızın en büyük sorunu olarak gördüğü terör sorununa da siyaset yoluyla çözüm bulmak zorundayız. Hükümetin, terör sorununa çözüm bulmak için birden çok girişimi oldu. Malumunuz olduğu üzere PKK, 12 Eylül'den önce ihtilalden önce kurulmuş bir örgüt. 12 Eylül'den sonra ihtilalle kısmen uykuya daldı. İhtilalden sonra Özal'lı yılların başında tekrar hareketleniyor. Rahmetli Turgut Özal, tıpkı bizim gibi siyaset yoluyla bu işe çözüm bulmak için gayret gösterdi."
Ürün, PKK'nın Marksist-Leninist bir yönetim örgütü olmaktan çıkıp çok büyük bir şirket olduğunu anlatarak, "PKK büyük esrar kaçakçılığı, silah ve uyuşturucu kaçakçılığı yaparak bir ekonomiyi yönetiyor. Çok büyük bir ekonomi. Tam bir ahtapot gibi siyasi, dini, ekonomik her şeyi sarmış. Adamlarda, 'Allah korkusu' diye bir şey yok. Bunlar, su yüzündeki görünen kısmı. Daha suyun altında çok büyük olaylar var. Önümüze neler çıkar bilmiyoruz-" diye konuştu.
Toplantıya, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Zeybek, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser ve partililer katıldı.
Editör: Haber Merkezi