ÜRÜN, “İSPATLASINLAR, İSPATLAYAMAZLARSA MÜFTERİDİRLER”

Bir dizi ziyaret ve seçim çalışmaları kapsamında Afyonkarahisar’ın İhsaniye İlçesine giden AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilli 25. Dönem Milletvekili Adayı Halil Ürün, İlçe Belediyelerin nüfusu 5 binin altında kalarak kapatılacağı yönünde iddialarda bulunanlara cevap verdi.

AK Parti İhsaniye Seçim Bürosunda partililer ile bir araya gelen AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili 25. Dönem Milletvekili Adayı Halil Ürün ve Fatih Beder, 7 Haziranda yapılacak olan seçimler öncesinde partililer ile istişare toplantısı yaptı. Toplantıda bir vatandaşın İlçe Belediyelerin nüfusu 5 binin altında kalarak kapatılacağı yönünde iddialarda bulunuyorlar sorusunu sorması üzerine Milletvekili Halil Ürün, “Bu tam bir yalan, balona küçük bir iğne batıracaksınız söndüreceksiniz” dedi.

VERİMLİLİK İLKELERİ DEVREYE GİRİYOR

Böyle bir taslağın, tasarını ve konuşmanın olmadığını ifade eden Milletvekili Ürün, “Şuanki gündemimiz asla bu değil. İdari yapılanmamızın değiştirilmesi ile ilgili Anayasa gündemimizde var oda üst düzeydedir. İlçelerle ilgi sınırları kanun belirliyor nüfus sayılarını kanunda bunlar belirlenebilir ancak müstahak diye bir hak var. Verilmiş hakları geri alamıyorsun. Eğer alınacak olsa şimdiye kadar çoktan alınırdı” diye konuştu.“Şimdi burada verimlilik ilkeleri devreye giriyor” diyen Milletvekili Halil Ürün, “Şimdi siz “Adliyemiz niye gitti diye soracaksınız” Buda verimlilikle ilgili konuydu bunu defalarca sizlerle paylaştım. Şimdi İhsaniye de verilen kamu hizmetlerinin verimliliği merkezle alakalı konuşuyoruz. Bunu biz şiddetle ret ediyoruz. Biz bunu ret ediyoruz, iki Büyükşehir’e en çok uğraşan benim İstanbul’daki, Ankara’da ki Afyonkarahisar’lılar buraya gelsin kayıt olsunlar diye defalarca söyledim. Baktım hiç gelen yok” dedi.

İSPATLAMAYAN MÜFTERİDİR

Afyonkarahisar’ın 15 seneden önce Büyükşehir olmayacağını belirten Ürün, “Nüfus artışı çok yavaş hareket ediyor. Nüfus 750 bine çıkmıyor. Şuanda Büyükşehir İl sınırında ilk Afyonkarahisar’dır. Ama bir bakıyoruz 1 yılda artan nüfus 2 bin olmuş. Şuanda İlçelerle ilgi bir düzenleme yok. Var olduğunu ispat eden varsa ispatlasın ispatlamayan müfteridir” ifadelerini kullandı. Konuşmanın ardından AK Parti İhsaniye seçim bürosunun açılışını dualar ile yapan Milletvekili Halil Ürün, daha sonra İhsaniye Kaymakamı Muhammet Kaya’yı makamında ziyaret etti.  Ziyarette Kaya’dan çalışmalar hakkında bilgiler alan Milletvekili Halil Ürün, daha sonra İhsaniye’ye bağlı Aşşağıtandır ve Yukarıtandır köylerini ziyaret ederek vatandaşların sıkıntılarını dinledi.

ÜRÜN KÖYLERİ ZİYARET ETTİ

Buradaki ziyaretinin ardından nüfusu 2 binin altında kalarak Belediyesi kapatılan Bozhüyük ve Ayazini Köylerine giden Milletvekili Halil Ürün, esnaf ve vatandaşlar ile sohbet ederek, 7 Haziranda yapılacak olan Milletvekili Genel Seçimlerinde AK Partiye destek istedi. Yapılan her iki ziyaretin ardından AK Parti Kayıhan Belde Teşkilatına geçen Milletvekili Ürün, vatandaşlara bir selamlama konuşması yaparak Milletvekili Genel Seçimlerinin önemine değindi.

ONLAR KONUŞUR AK PARTİ YAPAR

Köy ziyaretlerinde Milletvekili adayı Ürün ve Beder’e eşlik eden İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, son 12 yılda köylerin ciddi yatırım aldığını söyledi.  Yurdunuseven, “Sizlerin desteği ile son 13 yıldır tek başına iktidar olan partimiz. Her zaman halkının yanında oldu. Hiçbir zaman boş vaatler vermeyen hükümetlerimiz ne söylediyse onu yerine getirdi. Son 13 yılda yapılan yatırımlar ordadır. Onlar konuşur, AK Parti yapar” dedi.

 

AK PARTİ BU SEÇİMDE ANAYASAYI DEĞİŞTİRECEK

Son olarak Yaylabağı Beldesinde kalabalık halk tarafından coşkulu bir şekilde karşılanan Milletvekili Halil Ürün, öncelikle kalabalığı selamladı. Daha sonra vatandaşlara hitap etti. Milletvekil Ürün, “CHP’li olsun, MHP’li olsun kapı kapı dolaşıp oy isteyeceğiz. AK Partinin bu seçimlerde hükümet kurma gibi bir sorunu yok. AK Parti bu seçimlerde anayasayı değiştirmek istemektedir. Anayasayı değiştirmeyi artık diğer partilerle yapamayacağını anladığı için biz bu seçimde halk bize destek versin biz kendi başımıza bir anayasayı yapalım istedik” dedi. “TBMM 2007 yılında bir anayasa taslağı hazırladık ve sunduk” diyen Milletvekili Ürün: “O zaman sadece Mecliste CHP vardı “hayır” dedi. Sonra 2011 yılında tekrar dedik seçimlere anayasayı gündeme getirdik. Seçimlerden sonra benimde bulunduğum bir uzlaşma komisyonu kuruldu. Bütün partiler orada eşit temsil edildi. AK Parti’nin 320 milletvekilinden 3 Milletvekili temsil edildi. BDP 30 milletvekili ile 3, MHP 50 Milletvekili ile 3, CHP 150 Milletvekili ile 3 milletvekiliyle temsil edildi” diye konuştu.

SİZLERİN EVLADIYIM

Ziyaretlerde konuşan Milletvekili adayı Av. Fatih Beder, İhsaniye yöresinin evladı olduğunu söyleyerek, “Sizlerden destek istemeye geldim” dedi. AK Parti’nin Afyonkarahisar’da 5-0 yapacağını dile getiren Beder, “Partimizin takdiri ile milletvekili adayı olarak gösterildim. Allah’a hamdolsun ki sizlerin de desteği ile İhsaniye ilçemize ve ilimize hizmet etmek istiyorum. Avukatlık mesleğine başladığım ilk günden bu güne kadar partimizin çeşitli kademelerinde görev aldım. Bu görevleri de bir dava bilinciyle en iyi şekilde yapmaya çalıştım. Sizlerin karşısına AK Parti’nin bir neferi olarak çıktığım bu yolda dualarınızı ve desteklerinizi bekliyorum” dedi. Yapılan konuşmaların ardından Milletvekili adayları, köyler ve beldelerde vatandaşlar sohbet ederek, taleplerini dinledi. Milletvekili adaylarına ziyaretlerinde İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, ilçe ve belde başkanları, belediye başkanları, il genel meclis üyeleri ile partililer eşlik etti.

Editör: Haber Merkezi