Ürün "Büyük Millet, Büyük Güç, Hedef 2023"
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, AK Parti 4. Olağan Kongresi'nin Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılı olan 2023 hedeflerinin inşasında mevcut ak kadroların, ufuk hedef olarak belirlenen 2071'in ise yetişecek genç ak kadrolar eliyle gerçekleştirilmesinin planlandığı bir kongre olduğunu bildirdi.
Ürün, AK Parti 4. Olağan Kongresi ve TBMM'nin yeni yasama yılı ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Ürün, açıklamasında, "Büyük Millet, Büyük Güç, Hedef 2023" sloganı ile Türkiye'nin 2023 yılında dünyanın ekonomik büyüklüğe sahip 10 ülkesinden biri olma hedefinin açık ve net biçimde ortaya konulduğunu belirtti. Ürün, AK Parti'nin demokrasiden ödün vermeden, milletin istek ve arzuları doğrultusunda daha modern ve güçlü Türkiye'nin inşasına devam edeceğini kaydetti. Ürün, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"AK Parti kongresi Türkiye'nin dört bir yanından gelen binlerce vatandaşımızın coşkusu ile gerçekleştirildi. 2001 yılında artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak diyerek yola çıkan AK Kadrolar günümüzde Türkiye'yi gerek ekonomik, gerek demokratik gerekse uluslararası alanda çok daha saygın bir noktaya getirmişlerdir. Ak kadrolara güvenen Türkiye, her seçimde de daha fazla oy vererek hem mahalli idarelerde hem de yasama anlamında AK Parti'yi iktidara taşımıştır. Halkımız Partinin arkasında olduğunu ve ona güvendiğini her seferinde daha fazla oy vererek de göstermiştir. İnşallah bundan sonra da kongre neticesinde daha da güçlenen AK Kadrolar, 2023 hedefine ulaşmak canla başla çalışmaya devam edeceklerdir. AK Parti 11 yıldır Türkiye'yi bölgenin güçlü bir ülkesi haline getirdiği gibi aynı zamanda dünyanın herhangi bir yerinde zulüm gören mazlumların da sesi ve hamisi olmuştur ve olmaya devam edecektir. Bu duygularla AK Partimizin 4. Olağan Kongremizin hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hakk'tan niyaz ederim. "
 
Ürün, açıklamasında, TBMM'nin yeni yasama yılında önceliğinin, mahalli idarelerle ilgili Anayasa değişikliği ve yeni anayasa olacağını da belirterek, toplumun tüm kesiminin beklentisinin karşılanacağına olan inancının tam olduğunu ifade etti
Editör: Haber Merkezi