ÜRÜN, “ANAYASAYI DEĞİŞTİRMEK İÇİN HALKIMIZ BİZE DESTEK VERSİN”

 

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Halil Ürün, AK Parti Çıkrık Belde Teşkilatının açılışını dualar ile yaptı. Seçim çalışmalarını aralıksız olarak sürdüren Milletvekili adayı Halil Ürün, “Anayasayı değiştirmeyi artık diğer partilerle yapamayacağını anladığı için biz bu seçimde halk bize destek versin biz kendi başımıza bir anayasa yapalım istedik” dedi.

 

AK Parti Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili 25. Dönem Milletvekili Adayı Halil Ürün ile birlikte Merkeze bağlı Çıkrık Beldesini ziyaret etti. Çıkrık Beldesinde vatandaşların büyük ilgisi ve coşkulu bir kalabalık ile karşılanan Milletvekili Halil Ürün, vatandaşlara ilgiden dolayı teşekkür etti. Daha sonra AK Parti Çıkrık Belde Teşkilatının kurdelesini dualar ile kesen Milletvekili Halil Ürün uzun süre partililer ile sohbet ederek vatandaşların sıkıntılarını dinledi. Ardından bir selamlama konuşması yapan AK Parti Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser, “7 Haziranda genel seçimlerimiz var. AK Parti olarak inşallah 4. Genel Seçimlerimize gireceğiz ve geçtiğimiz 3 Genel Seçimde de Allah’ımıza hamdolsun oylarımızı artırdık. İnşallah bu seçimde amacımız oy oranımızı artırmak” dedi. 7 Haziran seçimleri öncesi çok çalışılması gerektiğini ifade eden Eser, “Oyumuzu artırmak için bu istek bu arzu var. İnşallah 7 Hazirana kadar hep birlikte çalışacağız koşturacağız sizler Çıkrık’taki oyları artırmak için ne gerekiyorsa onu yapacaksınız. AK Parti’ye oy veren vermeyen nazımızın geçtiği herkesin gönüllerini alacağız tekrar AK Partiye oy vermelerini isteyeceğiz. Öncelikle 2011 yılındaki Genel Seçimde aldığımız oy oranını yakalayacağız. Daha sonra onun üzerine AK Parti’ye oy vermeyen komşumuza akrabamıza gidip bu dönem oy isteyeceğiz.”

 

SEÇİM ZAMANI GELMEYECEKLERDE NE ZAMAN GELECEKLER?

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, 2011 yılında yapılan Genel Seçimlerde Çıkrık da yüzde 59 oy aldıklarını söyledi. Ürün, şöyle konuştu; “Toplam seçmen sayısını baz alırsak yüzde 52 AK Partiye oy çıkmıştır. Burada bir tane bile çıkmış olsa bizim için saygıya değer. Bu verdiğiniz oy desteği ile hizmete döndü. Nihayetinde TBMM bu seçmen iradelerinizin birleşmeleri ile oluyor. Önümdeki seçimde de aynısı olacak. Malumunuz olduğu üzere herkes geliyor bugünlerde bununda son derece doğal olduğunu düşünüyorum. Seçim zamanı gelmeyeceklerde ne zaman gelecekler?” dedi. Ürün sözlerine şöyle devam etti: Bazıları soruyor sizede sorarlar; “Seçim olunca geliyor” diye. O zaman sizde bizde onlara şunu sorarız. Seçim zamanı gelmeyeceğiz de ne zaman geleceğiz. Son derece gelmemiz seçim zamanında gelmemizdir. AK Partinin bu seçimlerde hükümet kurma gibi bir sorunu yok. AK Parti bu seçimlerde anayasayı değiştirmek istemektedir. Anayasayı değiştirmeyi artık diğer partilerle yapamayacağını anladığı için biz bu seçimde halk bize destek versin biz kendi başımıza bir anayasa yapalım istedik.”

 

2011 YILINDA TEKRAR GÜNDEME GETİRDİK

“TBMM 2007 yılında bir anayasa taslağı hazırladık ve sunduk” diyen Milletvekili Ürün: “O zaman sadece Mecliste CHP vardı “hayır” dedi. Sonra 2011 yılında tekrar dedik seçimlere anayasayı gündeme getirdik. Seçimlerden sonra benimde bulunduğum bir uzlaşma komisyonu kuruldu. Bütün partiler orada eşit temsil edildi. AK Parti’nin 320 milletvekilinden 3 Milletvekili temsil edildi. BDP 30 milletvekili ile 3, MHP 50 Milletvekili ile 3, CHP 150 Milletvekili ile 3 milletvekiliyle temsil edildi” diye konuştu. Komisyonun TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in Başkanlığında komisyonun 3 yıl çalıştığını söyleyen Milletvekili Ürün, “Sonuç olarak bu komisyona Üniversite, STK ve doğrudan doğruya vatandaşlarımız dahil herkes bu komisyona katkıda bulundu. İyi bir anayasa nasıl olur sorusunun cevabını verdiler ve görüşlerini bildirdiler. Ben öyle zannediyorum ki; dünyada anayasa konulu en ciddi envanteri şuanda oluşturdu TBMM’de çok ciddi uzmanlar ile çalıştılar” dedi.

 

BİZİM YAPACAĞIMIZ BİR ŞEY KALMADI

4 partinin Uzlaşma Komisyonu Üyelerinin yüzde 100, 66 madde de anlaştıklarını ve diğerlerinde anlaşamadıklarını belirten Ürün, “AK Parti Genel Başkanımız dedi ki; ‘Bu 66 madde de anlaştınız mı?’ Anlaştık. “Gelin bunları çıkarım” bütün partiler yüzde 100 ittifak etti. CHP ‘hayır’ dedi. HDP: ‘hayır’diyor. HDP’nin derdi bu memlekette anayasa yapısının yoluna girmesi değil. Onlar başka hesapların derdindeler. MHP’nin Grup Başkan Vekili bu teklife ‘Evet çıkaralım mı?’ dedi. 3 gün sonra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ‘Hayır’ dedi. Biz yine yalnız kaldık. Bu saatten sonra bizim yapacağımız bir şey kalmadı” diye konuştu.

 

ZEKİ MÜREN’İ CUMHURBAŞKANI ADAYI OLARAK TEKLİF ETTİLER

“Bunu millete sizde bizde anlatalım” diyen Milletvekili Ürün: “Millet bize oy vermedikten sonra bu muhalefet bize anayasa yaptırmaz. Kendi evet dediklerini hayır dediler. Bunu ilk defa yapmıyorlar her zaman yapıyorlar. Bu düğümü millet çözüyor. Hatırlayın 12 Eylül ihtilalinin ana sebeplerinden bir tanesi Cumhurbaşkanının seçilememesidir. İşi ayağa dökmüş ogünkü meclis. Zeki Müren’i orada Cumhurbaşkanı Adayı olarak teklif etmişler. Onlar seçtirmeyince asker ihtilal yapıyor ve gerekçe olarak onu gösteriyor” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından AK Parti Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser ve Yönetim Kurulu Üyeleri AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili 25. Dönem Milletvekili Halil Ürün ile birlikte seçim çalışmaları kapsamında Merkeze bağlı Bostanlı, Burhaniye ve Kozluca köylerini ziyaret ederek vatandaşların sıkıntıları dinlediler. Yeni bir İçme suyu kuyusunun açılması için Milletvekili Halil Ürün’dendestek isteyen Vatandaşlar: “Allah AK Parti hükümetimizden Başbakanımızdan razı olsun. Bize her türlü hizmeti eksiksiz yerine getiriyor” dediler. Çıkrık beldesinin ardından Milletvekili Ürün ve beraberindekiler Kozluca, Bostanlı ve Burhaniye köylerini de ziyaret ettiler. Milletvekili Ürün’e ziyaretlerinde Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser ve Yönetim Kurulu üyeleri, İl Genel Meclis üyeleri ile partililer eşlik etti.

 

Editör: Haber Merkezi