“Üretici girdileri çok pahalı olduğu için süt inekleri kesime veriliyor”

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, gündeme dair yaptığı açıklamada:

“Bugün, Afyonkarahisar Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı İbrahim Göbel’i ziyaret ettik.

Birlik Başkanı sayın Göbel, daha önce yaptığı bir açıklamada, üretici girdileri çok pahalı olduğu için ilimizde 3 binin üzerinde süt ineğinin kesime verildiğini belirtmişti.

Bu ziyaretimizde de, süt ineklerinin kesime verilmeye devam ettiğini üzülerek dile getirdi. Başkan Göbel; üreticilerimiz sürekli artan yem fiyatlarına dayanamaz hale geldiği için 7 aylık hamile ineklerin bile kesime verildiğini söyledi. Tarım ve hayvancılığın ülkemiz için çok önemli olduğuna, üreticilerimizin kayıtsız şartsız desteklenmesi gerektiğine dikkat çekti. İlimizde hayvan sayısındaki düşüşe dikkat çeken Göbel, sütün değerlenmesi ve süte sahip çıkılması gerektiğini belirtti ve “üretim üretim üretim” olmalı diyerek sözlerini noktaladı.

CHP olarak Allah’ın izni, halkımızın desteğiyle iktidara geldiğimizde, çiftçimizin, üreticimizin kredi borçlarının faizlerini sileceğiz, mazotta, gübrede, yem, tohum ve ilaçta destekleri artıracağız. Ayrıca planlı tarım yaparak çiftçimizi üreticimizi rahatlatacağız.

Devletin vermek zorunda olduğu halde vermediği milli gelirin yüzde 1’i ni çiftçimize, üreticimize vereceğiz. Devletin çiftimize üreticimize olan 211 milyar TL birikmiş borcunu planlı bir şekilde ödeyeceğiz.

Afyonkarahisar’ın tarım ve hayvancılıktaki yerini biliyoruz. Hem ilimizin tarımda hayvancılıkta gelişimini sağlayacağız, hem de ülkemizi yeniden kendi kendine yetebilen bir ülke durumuna getireceğiz. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.

Başkan Göbel ve çalışma arkadaşlarına gösterdikleri ilgi ve alaka için teşekkür ederiz.”dedi.

Editör: Haber Merkezi