Üniversitelerden içme suyu arıtma tesisine ziyaret

Afyonkarahisar Belediyesi İçme Suyu Arıtma Tesisine, üniversitelerin ziyaretleri sürüyor.

Farklı günlerde, Pamukkale Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü, Afyon Kocatepe Üniversitesi Biyoloji Bölümü ve Akdeniz Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğrenci ve öğretim görevlilerinden oluşan heyet İçme Suyu Arıtma Tesisini ziyaret etti.

Öğrencilere ve öğretim görevlilerine; ön ozonlama sistemi, sofra tuzundan klor üreten jeneratörleri ve 500Kwp güneş enerji santralinin hepsi bir arada olan Türkiye’deki tek içme suyu arıtma tesisinin işletimi hakkında, Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü personeli tarafından bilgilendirme yapıldı.

Suyun barajdan ham su olarak alınıp, arıtılma aşamalarını, kimya ve biyoloji laboratuarlarında yapılan analiz aşamalarını ve scada sistemini inceleyen öğrencilere, gezi sonunda İçme Suyu Arıtma Tesisi tanıtım videosu izletilerek broşür ve CD dağıtımı yapıldı.

Ayrıca yine Afyonkarahisar Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü İçme Suyu Arıtma Tesisi tarafından hayata geçirilen Suyumu Koruyorum Projesi de öğrencilere tanıtılarak günümüzde su tasarrufunun ne kadar önemli olduğu konusuna değinildi.

Tesis ziyaretine katılan akademisyenler ve öğrenciler, gelecekteki meslekleri ve çalışma alanları açısından faydalı bir teknik gezi olduğunu belirterek, tesis ziyaretinden memnun kaldıklarını dile getirdi.

Editör: Haber Merkezi