Ünal Yılmaz, il başkanlığı adaylığından vazgeçti
AK Parti Çobanlar İl Genel Meclis Üyesi Ünal Yılmaz, 6 Mayıs 2012 Pazar günü yapılacak olan AK Parti Afyonkarahisar 4. Olağan Genel Kurul öncesi şok açıklamada bulundu.
Yılmaz, AK Parti Afyonkarahisar 4’üncü Olağan Genel Kuruluna 2’inci bir listenin çıkmasına ihtiyaç duyulduğunu ancak Teşkilat Genel Başkanı ve Bölge Koordinatörü tarafından ‘hayır’ cevabı alındığını söyledi.
11 Mart'taki AK Parti İl Danışma Kurulunda mevcut yönetime karşı eleştirilerinin karşısında delegenin gösterdiği desteğin basına yansıdığını söyleyen Yılmaz, “Bu zaman aralığında Genel Merkezimiz 6 Mayıs'ta yapılacak kongreye AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Zeybek başkanlığında tek liste ile gidileceği deklare edildi. Hatta kimlerin destek verdiği de açıklandı. Mevcut yöneticiler ilçe ilçe destek turuna çıktı” dedi.
AK Parti Afyonkarahisar 4. Oğlan Genel Kuruluna 2 gün kalmasına rağmen hala ikinci bir listenin çıkabileceğinin beklenildiğini belirten Yılmaz; “Delegenin isteği üzerine 2. bir listenin çıkarılması çalışmaları da yok değil. Bu konuda Genel Merkezimize gidildi. Teşkilat Genel Başkanımız ve Bölge Koordinatörümüzle görüşüldü. Neden bir 2’inci listeye gerek duyulduğu gerekçeleri ile anlatıldı. Gerekçelerini bazılarını sizler biliyorsunuz” diye konuştu.
Yılmaz sözlerine şöyle devam etti;
‘’Parti içi demokrasinin işletilmediğini, baskının olduğunu, keyfiliğin, rehavetin devam ettiğini, parti içi eğitimlerin yapılmadığını, Seçim sonuçların sonunda sayısal değerlere bakıldığında yeterli performansın gösterilmediğini, kongreler sonunda il yönetimindeki anlayış ile bazı ilçeler arasında sıkıntıların olduğunu, bu anlayışla gidilirse Afyonkarahisar'da partimiz sıkıntılar yaşayacağını ve kamuoyuyla paylaşamayacağımız nedenleri anlatma fırsatımız oldu. 2 sayfalık yazımızı ve eklerini takdim ettik. 2.listenin yarışa girilmesinin müsaadesini istedik. Genel Merkez yöneticilerinden hayır cevabını aldık”
“Genel Merkeze rağmen düşüncesi olmadan buradaki anlayışın eksikliklerini tamamlamak adına aday çıkılması kararını verdik” diyen Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü:
“Delegemizin desteği hala devam etmektedir. İkinci bir Karaman olayının yaşanabileceği kanaati var. Fakat sonuçları partimiz açısından Karaman'dakinden çok daha fazla kötü sonuçları olacağı düşüncesindeyiz. Bütün bunlara rağmen partimizin geleceğini düşünen bizler, fitneyi, fesadı çıkarmamak adına liste çıkarmayacağız. Ama bu tam yol serbest değil. Bu yönetimin önünde 2014'te yerel seçim var. Aynı anlayışla gidilirse 2014 seçim sonuçları iyi olmaz kanaatindeyiz. Kucaklayıcı, farklı düşünceleri zenginlik sayan, hiçbir üyemizi dışlamadan, bizlerin tecrübelerinden azami derecede istifade edilmesi gerektiğini anlattık. Değişimin ve yeniliğe destek veren tüm delegelere de teşekkür ediyoruz. 6 Mayıs'ta birlik beraberliğimizi göstereceğiz. Kongremiz Afyonkarahisar’a hayırlar getirmesini diliyoruz.”
 
Editör: Haber Merkezi