ULUTÜRK: YOLSUZLUK İDDİALARI YALAN
Afyon Jeotermal Turizm A.Ş. (AFJET) Genel Müdürü Yusuf Ulutürk, son 4 yılda 70 milyon liralık yatırım yapan şirketin ‘turizm hattı’ gibi projelerle Türkiye’ye örnek olduğunu söyledi.
CHP Il Başkanı Yalçın Görgöz’ün AFJET’in bazı ihale ve alımlarda usulsüzlük yapıldığı iddialarıyla ilgili olarak konuşan Ulutürk, soruların ve isnat edilenlerin hiçbir tutarlı tarafı olmadığını ve şirketi yıpratmaya yönelik olduğunu kaydetti.
Afyonkarahisar’da şirket olarak 2 milyon metrekarelik bir alanı ısıttıklarını belirten Ulutürk, bunun 20 bin konuta eşdeğer bir ısıtma olduğun anlattı. Termal turizm hattının örnek proje olarak gösterildiğini 9 tane otele tek elden sıcak su verdiklerini ifade eden Ulutürk, yapımı devam eden diğer oteller bittiği zaman 10 bin yatak kapasitesine sahip otellerin tamamının bu hattan ısıtmaya ve Termal suyu kullandırmayı taahhüt ettiklerini kaydetti.
Ulutürk, elektrik üretimi ve otellerde yönelik çamaşır kurutma merkezi projesinin devam ettiğini belirterek sistemden çekilen suyun yüzde 95’inin reenjekte edildiğini, otellerin kullandığı Termal suyun ise arıtılarak doğaya bırakıldığını anlattı. Ulutürk, ishale hatları, kuyu çalışmalarının devam ettiğini, 10 bin 200 metrelik sondaj yaptıklarını ve kuyu sayısının 25’e çıkarıldığını belirtti.
Yusuf Ulutürk, “Son 4 yılda büyük bir yatırım hamlesine girdik. Bu yatımlar içerisinde konut ısıtmacılığından, otel, sera ısıtmasından elektrik üretimi ve çamaşır kurutma projesine kadar büyük projelere imza atan bir şirketiz. Son zamanlarda bir siyasi partimizin il başkanı tarafından şirketimize yönelik olarak sorduğu ve eleştirilerin tamamı bir suçlamadır. Bu sorulan soruların ve isnatların sadece kişilerin ve kurumların çalışamaz hale getirilmesi ve moral bozmak dışında bir faydası olduğuna inanmıyorum.” dedi.
“IHALELER KIK’E UYGUN”
Son 4 yılda 70 milyon liralık yatım yap KIK’in kendilerine verdiği yetki çerçevesinde yapıldığını anlatan Ulutürk, alım işlerinde de hiçbir aykırılık ve usulsüzlük olmadığını dile getirdi. Ulutürk, şirketin mali yapısıyla ilgili olarak Bilgi Edinme Kanunu’na göre sorulursa bir resmi cevap verilebileceğini kaydetti.
Editör: Haber Merkezi