Uluslararası Öğrenciler, Unutulmaz Bir Haftasonu Yaşadı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ve Afyon Eğitim Vakfı (AEV) işbirliğinde Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezinde (TÖMER) eğitim gören uluslararası öğrencilere yönelik il protokolünün de katıldığı tanışma ve kaynaşma etkinliğinde Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek tarafından öğrencilere hafta sonu Frig Vadisi gezisi ve sinema sözü verilmişti.

Bu çerçevede Afyon Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Kocaşaban, Cumartesi günü öğrencileri ağırladı. Cumhuriyet Tesisleri’ndeki kahvaltı ile başlayan gezi kapsamında, Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek’in öncülüğünde çehresi değişen ve turizm bölgesi hâline gelen Ayazini’nin yanı sıra Emre Gölü de ziyaret edildi. Uluslararası öğrenciler, Frig Vadisi’nin ardından Afyonkarahisar merkezdeki Sultan Divani Mevlevihane Müzesi, Türbe Camii ve Ulu Camii’yi ziyaret etti.

Uluslararası öğrenciler, Pazar günü ise Afyon Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser tarafından ağırlandı; öğrenciler birlikte Malazgirt 1071 filmini izledi. Öğrenciler, Türk Tarihi’nin dönüm noktalarından biri olan Malazgirt Zaferi’ni anlatan filmden etkilendiklerini belirttiler. Öğrenciler, Frig Vadisi gezisi ve sinema etkinliği için Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, Afyon Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, AEV Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Kocaşaban ve AEV Genel Sekreteri Murat Diker’e teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi