Uluçay, “Mutmain Olun, Gerekeni Yapacağız”

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, beraberinde bir heyetle önceki gün Şuhut ilçesinde yağmur ve dolu dolayısıyla mahsulleri zarar gören köylüleri ziyaret etti. Başkan Uluçay “mutmain olun, gereğini yapacağız” dedi.

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, beraberinde il başkan yardımcısı İbrahim Eroğlu, il yönetim kurulu üyesi Hilmi Yıldız, Şuhut İlçe Başkanı Ali Diren, Şuhut İl Genel Meclis üyeleri Umut Eroğlu ve Gültekin Özdemir, Tarım İl Müdürü İbrahim Acar ve DSİ ekipleri ile Şuhut ilçesine bağlı Ağzıkara ve Efe köylerinde sağanak ve dolu dolayısıyla zarar gören köylüleri ziyaret etti. Ziyaretlerde köy muhtarlarından bilgi alan Uluçay, zararlar ile ilgili raporların hazırlanmasını ve akabinde de zararı tanzim etmek için konuyu Tarım Bakanlığına götüreceğini söyledi. Tarlaları da ziyaret eden heyet sağanak yağmur ve dolunun mahsule verdiği zararı yerinde gördü.

“Mutmain olun, gerekeni yapacağız”

Burada bir açıklama yapan Başkan Uluçay, “Afyonkarahisar’ın Şuhut ve Sinanpaşa bölgemizde meydana gelen yağmur ve doludan zarar gören vatandaşlarımızı ziyaret ediyoruz. Başta Efe Köyü, Ağzıkara, Çakırözü ve Başören köylerinde yaklaşık 7500 – 8000 dekar civarında bir arazi zarar görmüştür. Bizler AK Parti hükümetleri olarak inşallah bu hasarlarla ilgili tespitlerimizi elimize aldıktan sonra ilgili bakanlığımıza ve cumhurbaşkanlığımıza destek talebinde bulunacağız. İnşallah çiftçilerimiz köylülerimiz burada mutmain olsunlar. Biz elimizden geleni yapacağız. Zararın karşılanması adına gerekli çalışmayı yapacağız. Çalışmaları Cumhurbaşkanımıza kadar ileteceğiz. Ben Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesi ve Sinanpaşa ilçesinde kısmen de İhsaniye ilçesinde afetten dolayı tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum” dedi.

“Bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun”

Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt da “İlçemize bağlı Efe köyümüz, Ağzıkara köyümüz ve diğer bazı bölgelerimizde dolu afeti meydana geldi. Bu afetleri yerinde incelemek maksadıyla AK Parti İl Başkanımızla, İlçe Başkanımızla, AK Parti İl Genel Meclis üyelerimizle birlikte kurum müdürlerimizle birlikte şu anda sahada köylerimizi ziyaret ediyoruz. Bu kapsamda yaşanan hasarın tespiti ve ödemeleri için ilgili kurumlarımıza ilgili bakanlıklarımız ve Cumhurbaşkanımız olmak üzere müracaatlarda bulunacağız. Bu vesileyle ben zarara uğramış olan bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Video linki

https://we.tl/t-9ivzC0vKzR

Editör: Haber Merkezi