Uluçay, “Kurtuluş Savaşının 100.yılında TEKNOFEST’in ilimizde yapılması büyük anlam taşıyacaktır.”

TBMM,de gurubu bulunan dört siyasi Partinin İl Başkanları Double Tree By Hilton'da bir araya gelerek Teknofest 2022’nin Afyonkarahisar'da yapılması için ortak bir basın açıklaması yaptı.

Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali toplantısında yaptığı açıklamada:

“Çok Kıymetli Afyonkarahisarlılar, Siyasi Partilerimizin Çok Değerli İl Başkanları ve Temsilcileri, Değerli Basın Mensupları

Sizleri en içten duygularla ve saygıyla selamlıyorum.

Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde temsil edilen siyasi partilerin il başkanları olarak, yani Adalet ve kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve İyi Parti İl Başkanları olarak birçok medeniyetin bereketli topraklarında hayat bulduğu, tarihsel süreç içerisinde farklı milletlerin barış ve huzur içinde yaşadığı, istiklal mücadelemizin simge şehri, zafer şehri Afyonkarahisar’ımızın TEKNOFEST 2022’ye ev sahipliği yapması adına talebimizi tek bir ses olarak iletmek için bir aradayız.

1922’de sona eren ve zaferle sonuçlanan Kurtuluş Savaşı'nın 100. Yılı olan 2022’de Teknofest’in gerçekleşmesi, ilimiz için ayrı bir önem ve anlam ifade edeceği gibi dünyaya da net bir mesaj verecektir.

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürütücülüğünde, Türkiye’de milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan birçok kuruluşun paydaşlığıyla düzenlenen Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivalidir.”dedi.

Editör: Haber Merkezi