Uluçay, “CHP, Genel Merkez’den Türk Bayrağını Kaldırıldı

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay bir basın toplantısı düzenleyerek gündemi değerlendirdi. Uluçay, CHP, Genel Merkez’den Türk bayrağının kaldırıldığını duyurdu. Altılı masanın bilinmeyen bir denklem olduğunu, milletin seçimlerde bu denklemi çözeceğini söyledi.

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Toplantıya, il başkan yardımcısı Yakup Yılmaz, Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk, Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan, Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Emine Çetin, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İl Genel Meclis Başkanı Burhanettin Çoban katıldı.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü tebrik etti

Toplantıda konuşan Başkan Uluçay sözlerine 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü tebrik ederek başladı. Uluçay, “Değerli basın mensupları konuşmama başlamadan önce bizlerle birlikte gece gündüz çalışan siz kıymetli basın mensuplarının her birinizin ayrı ayrı 10 Ocak çalışan gazeteciler gününüzü tebrik ediyor, görevlerinizde muvaffakıyetler diliyorum” dedi.

“Tüm dava arkadaşlarıma teşekkür ediyorum”

Uluçay “Geride bıraktığımız 2022 yılı, yerli otomobilimiz TOGG'un banttan indirildiği, savunma sanayiinde resmen destanlar yazdığımız, sağlık, ekonomi, eğitim gibi birçok alanda yaptığımız atılımlarla Türkiye'nin şahlanışının, dünyada söz sahibi bir ülke haline gelişinin yolunda adımlarımızı sıklaştırdığımız bir yıl oldu. 2022 yılını önemli gelişmelerle geride bırakırken, 2023 yılının Afyonkarahisar halkımıza, ülkemize, İslam Alemi'ne ve tüm dünyaya hayırlar getirmesini diliyor, 2023 yılının Türkiye Yüzyılı vizyon ve hedefimizin önemli bir miladı olacağını ifade etmek istiyorum. Bu minvalde bizlere destek veren başta Afyonkarahisar halkımız olmak üzere aziz milletimize ve her alanda güçlü bir Türkiye hedefimize giden yolda bizlerle birlikte yürüyen tüm dava arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Muhalefet, halkımızın ayakta alkışladığı projelere burun kıvırıyor”

2022 yılı ve öncesinin de özetini yapan Uluçay sözlerine şöyle devam etti; Değerli basın mensupları geçtiğimiz yıllara ve hizmetlerimize özetle bakacak olursak; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, muhalefetin her yapamaz dediğini yaptı. Ayasofya'yı açamaz dediler. Cumhurbaşkanımız Ayasofya'yı açarak tam 86 yıl sonra yeniden cami statüsü kazandırdı. Sonra girdi ve içinde elhamdülillah Kur'an-ı Kerim okudu. SİHA'lar için, yerli savunma sanayi araçları için oyuncak dediler. Bayraktar TB2, 2022 de dünyada en çok ülkeye ihraç edilen insansız hava aracı sistemi oldu. Ukrayna'da Bayraktar için şarkılar yazıldı. Ukrayna halkı yeni doğan çocukların adına bile Bayraktar ismini verdi. Ama bizim muhalefet bunları da beğenmedi. Cumhurbaşkanımız tarafından daha önce açıklanan İlk Evim projesinden sonra şimdide Yeni Konut Finansman Modeliyle Yeni Evim projesi ile halkımızı ev sahibi yapmaya devam ediyoruz. Maalesef muhalefet, halkımızın ayakta alkışladığı bu projeyi de beğenmiyor. Cumhurbaşkanımızın sadece 2022 yılında yaptıkları yeter de artar bile. Çalışanlarımızı enflasyona ezdirmedik, asgari ücrete yüzde 54 zam yaptık. İşverenlerimize de her iş sahasında ayrı ayrı desteklemeler vererek üretim ve istihdam sağlamalarına yardımcı olduk. Cumhurbaşkanımız kamudaki 520 bin sözleşmeli personelin 424 binine isteğe bağlı olarak kadroya geçebilme imkanı sağladı. EYT sözünü tutarak 2 milyon 250 bin vatandaşı emekli etti. Malum ittifak ne yaptı? EYT kararının üstüne yatmaya çalıştılar.

“CHP, Genel Merkez’den Türk bayrağını kaldırıyor”

1 milyon 392 bin 629 öğrencinin 27 milyar liralık borcunun silindiğini hatırlatan Başkan Uluçay, “Aralık ayında duyurulan keşifle birlikte Türkiye piyasa değeri 1 trilyon dolar olan 710 milyar metreküplük doğal gaz keşfine imza attı. Malum ittifak diyordu? Ne doğal gazı? Akdeniz'de ne işimiz var? Biz iktidar partisi olarak bu aciz zihniyetlere artık cevap verirken bile sıkılıyoruz. Kızıl elma geliyor dedik. Bayraktar Kızıl Elma ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Gabar Dağı'ndan çıkarılan petrol, dördüncü sondaj gemimiz Abdülhamid Han, Avrupa'nın en büyük doğal gaz depolama tesisi, yerli otomobil TOGG 2022 de yaptıklarımızın sadece bir kaçı. İstanbul tahıl anlaşması ise 2022 de dünyanın en önemli gördüğü bir konudur. Amerika'sından İngiltere'sine, Almanya'sına Afrika ülkelerine kadar herkes Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğini konuştu. Malum ittifak ve ortakları tam olarak ne yapıyor? Ülkemiz ile ilgili tek bir projeleri var mı diyoruz? Yok. Hangi hizmetleri hayata geçireceksiniz diyoruz? Yok. Sanki bu zamana kadar çok hizmet etmişler gibi bir de yapılan hizmetleri beğenmiyorlar. Adayınız var mı? O da yok. Daha A4kağıdı yazı fontu ve puntosunu falan belirleyen 6’lı masa ve avanelerine Ülkeyle ilgili hayaliniz nedir diyoruz Selahattin Demirtaş'ı Osman Kavala'yı FETÖCÜ KHK'lıları serbest bırakacağız diyor. Yurt dışına kaçan FETÖ'cüler ülkeye geri dönecek diyorlar. Danışmanları özerklikten, Kürdistan hayallerinden bahsediyor, Türk bayrağından rahatsız olup CHP Genel Merkezinden Türk Bayrağını kaldırıyorlar. Devleti yeniden yapılandırmaktan, ülkeyi parçalara bölmekten bahsediyorlar. Devletin üniter yapısını tehdit eden bir anlayışı CHP’ye danışman yapıyorlar. Sonra bu anlayışın yönettiği İBB uygulamalarına gösterilen güvenlik refleksine “siyasi” operasyon imâsında bulunuyorlar” diye konuştu.

Altılı masa formülünü açıkladı

Altılı masanın geleceğine bakınca mevcut durumlarının pek iç açıcı görünmediğini vurgulayan Uluçay, “Ali Babacan zorunlu din dersinin kaldırılmasını istiyor, diğeri bütün kamu yatırımlarının özelleştirilmesini, Kılıçdaroğlu, özel olanların da devletleştirilmesini, Akşener, İstanbul Sözleşmesine dönülmesini, Karamollaoğlu sözünün dahi açılmamasını, Akşener, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Libya ve Irak'ta olmasını, Kılıçdaroğlu olmamasını, yine Davutoğlu çoklu adayla seçime gidilmesini, Babacan ortak adaydan başka çözümün olmadığını, hepsi birlikte partisiz cumhurbaşkanı adayını ama bütün partilerden talimat alan cumhurbaşkanı adayını savunuyor. Altı bilinmeyen bir denklem misali. Altı X bir Y. Ama bu formülü de Allah’ın izni ile aziz milletimiz önümüzdeki seçimlerde çözecektir. Sahadan aldığımız emareler bu yöndedir. Rabbim aziz milletimize zeval vermesin” dedi…

“Üye ziyaretlerimizde yoğun bir teveccühle karşılaşıyoruz”

Uluçay, “AK Parti Genel Merkezimiz tarafından Türkiye genelinde başlatılan çalışma üzerine üye ziyareti seferberliği başlatarak şehrimizin bütün ilçelerinde köylerinde, kasabalarında kapı kapı geziyoruz. Bu kapsamda AK Parti'ye gönül veren dava arkadaşlarımıza Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını iletiyor, talep ve önerilerini dinliyoruz. Bugüne kadar tüm ilçeleri, beldeleri ve köyleri ziyaret ettik. Merkez ilçede ise 50 mahallemizi ziyaret ettik ve ziyaretlerimize devam ediyoruz. “Gönüllere sefer, 2023’te zafer” sloganımızla tüm Teşkilatlarımızla (İl Yönetimi-Merkez İlçe, Kadın Kolları-Gençlik Kolları) milletvekillerimiz, il genel ve belediye meclis üyelerimiz ile birlikte yaptığımız çalışmalarımızda yoğun bir teveccüh ile karşılaşıyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Üyelik, bir siyasi yapı ile kurulan en kalıcı, en onurlu bağdır”

4 Ocak itibarıyla Yargıtay siyasi partilerin üye sayılarında ki son durumu kamuoyu ile paylaşan Uluçay, “Açıklanan rakamlara göre AK Parti üye sayısı ülke genelinde 11 milyon 241 bin 230. İl genelinde ise 99 bin üyemiz var. Tüm siyasi partilerin üye sayılarının toplamının 4,5 katı üyesi ile AK Partimiz, tarihte bugüne kadar bir siyasi organizasyonun ulaştığı en yüksek üye sayısına erişmiş oldu. Siyasi partiler için üyelik, seçmenle kurulan güçlü bağın ve güvenin sembolüdür. Bizim için üyelik nicel bir anlam ifade etmenin ötesinde; kapı kapı dolaşmanın, gönül birlikteliği sağlamanın bir ürünüdür. Partimiz; her meslek grubundan, her sosyolojiden, her yaştan, her toplumsal kesimden üyesi ile ülkemiz siyasetinde en geniş tabana oturmuştur ve yola çıkarken kendisini nitelediği haliyle milletin partisi olmaya devam etmektedir. Üyelik, bir siyasi yapı ile kurulan en kalıcı, en onurlu, en samimi, en güzel bağdır. Partimizin, bizim için en değerli makamında bulunan tüm üyelerimize teşekkür ediyorum.

“2023’te de açılışlarımız devam edecek”

Değerli basın mensupları 2023 yılına Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın “doğalgazı olmayan ilçe kalmayacak” talimatları doğrultusunda üç önemli ilçemizi doğalgaza kavuşturduk. Başmakçı, Evciler ve Dazkırı ilçelerimizde düzenlenen doğalgaz verme törenine katıldık. İnsanımızın daha rahat, daha konforlu bir hayat yaşaması için elimizden gelen çalışmayı yapmayı vaat ediyor ve çalışmalarımızı bu şekilde gerçekleştiriyoruz. Öte yandan Milletvekillerimiz ve başkanlarımız ile birlikte Afyon Kocatepe Üniversitesi, Eğitim Araştırma ve Uygulama Çiftliğinin açılışına katıldık. Küçükbaş uygulama ve araştırma ağılı ile çadır ve yem depolarının bulunduğu çiftlikte şehrimizin süt ve et verimliliğinin arttırılması amaçlanıyor. Yatırımda emeği geçen başta milletvekillerimiz Veysel Eroğlu, Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven, Mehmet Zeybek, Burhanettin Çoban olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum. Ayrıca milletvekillerimizin desteği ile 2023 hedeflerimiz doğrultusunda yeni yatırımların temellerini atacak ve açılışlar yapacağımızı da buradan bir kez daha duyurmak istiyorum.

“Siyaset iftira atma işi değil, proje geliştirme işidir”

Uluçay konuşmasını, “Afyonkarahisar Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Zeybek ve İl Genel Meclis Başkanımız Burhanettin Çoban göreve geldiği günden bugüne gecesini gündüzüne katıp çalışırken, akşama kadar oturduğu yerden yorum yaparak memleketin hayrına zerre faydaları olmayanlar, geçtiğimiz seçimde vaat ettiği 37 projenin 30’unu tamamlayan belediye başkanımızı hedef haline getirip eleştirmeyi marifet sanıyorlar. Hiçbir şey yapmadan her şeyi eleştiren ve topluma bir faydası olmayan bu aciz zihniyetleri atalarımız “Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz” ifadesi ile çok net bir şekilde ifade etmiştir. Maalesef bazı siyasi partilerin temsilcileri, belediyeye ve özel idareye iftira atıp eleştirmeyi siyaset zannetseler de siyaset iftira atma işi değil, proje geliştirme, vizyon üretme işidir.

Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Zeybek ve İGM Başkanımız Sayın Burhanettin Çoban vaadi olmadığı halde birçok yatırımı da aziz milletimizin hizmetine sunmuştur. Bu yatırımların ayrıntılarını da kendileri açıklayacaktır” ifadeleri ile noktaladı.

“37 projenin 30'unu hayata geçirdik, 7 projenin yapım ve proje çalışmalarını ise sürdürüyoruz”

Uluçay’ın konuşmasının ardından Belediye Başkanı Mehmet Zeybek de yatırımları anlattı. Zeybek, “Göreve geldiğimiz 15 Nisan 2019 tarihinden günümüze kadar 37 projenin 30'unu hayata geçirdik, 7 projenin yapım ve proje çalışmalarını ise sürdürüyoruz. Bugüne kadar şehrimize yüz milyonlarca liralık yatırım kazandırdık. Özellikle Afyonkarahisar'ın ihtiyaçlarına cevap verecek projeleri tek tek hayata geçirdik. Vadettiğimiz projelerin tamamının toplam değeri ise 1.8 Milyar TL'dir. Aralarında Millet Bahçeleri, Hobi Bahçeleri, Sokak Sağlıklaştırma, Alt Geçit, Sıcak Asfalt Çalışmaları, Enerji Yatırımları, Sportif ve Kültürel Yatırımlar, yöresel lezzetlerimizin ikram edileceği Gastronomi Konağına kadar birçok projeye imza attık. İstihdama yönelik çalışmaların yanında yine belediyemizin araç parkurunu güçlendirdik. Şehrimize, halkımızın ihtiyaçlarını karşılayacak modern parklar kazandırdık. Hizmet dönemimiz içinde Afyonkarahisar'in ekonomisine ve turizm potansiyeline ciddi katkılar sağladık. Gastronomi Alanında yaptığımız çalışmalar ve tanıtımlarla birlikte sucuk ve lokumda üretim rekor seviyeye ulaştı. Yurt içi ve Yurt dışında yaptığımız tanıtıcı çalışmaları etkin bir şekilde sürdürmeye devam ederek şehir ekonomisini de her anlamda geliştiriyoruz. Turizme, ekonomiye ve istihdama katkı sağlayarak Afyonkarahisar'ı her geçen gün daha da ileri taşımaya devam ediyoruz. Bu hizmetlerimizi gerçekleştirmemiz hususunda bize destek olan başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Bakanlarımıza, Milletvekillerimize, Parti Teşkilatlarımıza, Belediye Meclis üyelerimize, Belediye Personelimize ve Tüm Yol Arkadaşlarımıza Teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

“Millet yoksa ordu da yoktur”

Zeybek, Garnizon Millet Bahçesi yatırımı ile ilgili de muhalefetin “Askeriyenin içine millet bahçesi mi olur” eleştirilerine şöyle yanıt verdi; Garnizon Millet Bahçesi, kutsal bir yer mi? Millet yoksa ordu da yoktur. Milletin olmadığı yerde ordu mu olur? Ne demek Garnizona yapılamaz. Yapılıyor, başladık.

“Büyük bir hizmet hamlesi gerçekleştirdik”

Zeybek’in ardından söz alan İl Genel Meclis Başkanı Burhanettin Çoban ise şöyle konuştu; Merkez ile birlikte 18 ilçesi, 420 köyünde mahalli ve müşterek nitelikteki ihtiyaçların karşılanmasında Afyonkarahisar İl Özel İdaresi, ilimizin kalkınması için tahsis edilen kaynakları, öncelikli olarak, köylerimizin imar, yol, su, kanalizasyon yapımı ile eğitim, sağlık, sosyal yardım, spor, Kültür ve Turizm sektörleri için kullanıyor. Halkımızın beklentileri yönünde şehirlerde ne varsa, köyde de olsun diye büyük bir azim ve gayretle çalışıyor. İşte bu çalışmalarımız kapsamında; Afyonkarahisar’ın merkezinden ilçelerimize beldelerimizden köylerimize kadar 2022 yılı içinde 189 milyon ek bütçe ile birlikte toplam 404 milyon Türk Lirası tutarında büyük bir hizmet hamlesi gerçekleştirerek tüm kaynaklarımızı son kuruşuna kadar halkımızın istifadesine sunduk.

Editör: Haber Merkezi