Ülkücü Şehit Necmi Bilgi’nin Parkta yaşayacak

Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nin oy birliği ile 21 Ocak 1980 yılında şehit edilen Afyonkarahisarlı Ülkücü Şehit Necmi Bilgi'nin isminin verildiği park, törenle açıldı.

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından Cahar Dudayev Bulvarı, İmam-ı Azam Camii yanında yapımı tamamlanan parka, Afyonkarahisar Merkez’in tek ülkücü şehidi Necmi Bilgi ismi verildi. İşsizler Derneği Başkanı Hasan Kaya'nın talebini geri çevirmeyen Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, konuyu Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nin gündemine taşıdı.

BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI KATILDI

Teklif, AK Parti’li ve MHP’li Belediye Meclis Üyeleri’nin oy birliği ile kabul edilerek Ülkücü Şehit Necmi Bilgi'nin ismi, parkta yaşatıldı. Bu kararın ardından Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın ev sahipliğinde düzenlenen parkın açılışına Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Zeybek, Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya, İyi Parti Belediye Başkan Adayı Mahmut Koçak, Siyasi Partilerin temsilcileri, Yerel- Hizmet Sen Genel Başkanı Mustafa Yorulmaz, Belediye- İş Sendikası Başkanı Yücel Şahin, İşsizler Derneği Başkanı Hasan Kaya, Kamu Sen Afyonkarahisar temsilcileri, Ülkücü Şehit Necmi Bilgi’nin ailesi ve yakınları ile belediye çalışanları katıldı.

BAŞKANIMIZA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ

Programın açılış konuşmasını İşsizler Derneği Başkanı Hasan Kaya yaptı. Ülkücü Şehit Necmi Bilgi isminin bir parkta yaşatılması için verdiği teklifin Belediye Başkanı Burhanettin Çoban tarafından büyük bir saygı ve muhabbetle karşılandığına dikkat çeken İşsizler Derneği Başkanı Hasan Kaya 38 yıldır birçok seçilmiş yönetici gelip geçti ama bu yiğit kardeşimizin adını yaşatmak için bir çalışma yapılmadı. Biz kendisine söylediğimizde Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban Bey konuyu büyük bir saygı ve muhabbetler karşıladı. Sağ olsunlar Belediye Meclisimizde oy birliğiyle şehidimizin adının bu parka verilmesini kabul etti.Bundan böyle şehidimizin adı bu parkta yaşatılacaktır. Ben bir 12 Eylül mağduru olarak başta Belediye Başkanımıza, Meclis Üyelerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. İşsizler Derneği Başkanı Hasan konuşmasına şöyle devam etti; “Tarihten bugüne bu asil millet adı bilinen veya bilinmeyen birçok kahramanı vardır. Bu vatan için kurşun atanda vardır kurşun yiyende anıt mezarlarda yatan yiğitler olduğu gibi mezar taşı olmayan nice koç yiğitlerde vardır. İşte Necmi Bilgi kardeşimizde 1980 öncesi kara günlerde kurşun yemiş ama bugüne kadar pek adı anılmayan hatırlanmayan bir ülkü devi kahraman şehidimizdir” diye konuştu.

“GELİŞİM VE DEĞİŞİMİ GÖRMEK İÇİN GÖRÜŞ MESAFESİ GÜÇLÜ DÜRBÜNLERE, GÖZLERE GEREK YOK!”

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban Afyonkarahisar’a hizmet etmenin mutluluğunu ve haklı gururunu yaşadığını söyledi. Kalan hizmet süresinde ilk günkü aşkla ve heyecanla hizmet etmeye devam edeceğini ifade eden Başkan Çoban; “ Allah bizlere 2009-2019 dönemi arasında 10 yıl süreyle bu kadim şehre hizmet etmeyi nasip etti. 3,5 ay daha ilk günkü aşkla ilk günkü heyecanla hizmet etmeye devam edeceğiz. Elbette 10 yıl hizmet etmek bizimde her zaman öğüneceğimiz, kıvanç duyacağımız bir dönemimiz olacak. 2009 Afyonu ile 2019 Afyonu arasındaki farkı görmek için görüş mesafesi güçlü dürbünlere, gözlere gerek yok. Bunu herkes de zaten görüyor. Elhamdülillah özellikle alt yapıda ve üst yapıda Afyon’da destansı hizmetler yaptık. Her Belediye Başkanımız bizden önce de o gün ki imkanlar ölçüsünde, o gün ki siyasi konjonktür içerisinde ilimize hizmet etmeye çalıştılar. Yaşayan tüm Belediye Başkanlarımıza Allah’tan sağlık, aramızdan ayrılanlara Allah’tan rahmet diliyorum. Hepsi ellerinden geldiğince hizmet ettiler. Bizde tabii altyapı ve üst yapı da destansı hizmetler yaptık” dedi.

“YEŞİL ALANDA DESTAN YAZDIK”

Afyonkarahisar’daki yeşil alanların durumu hakkında da bilgi veren Başkan Çoban; “Teslim aldığımda 170 bin nüfusu olan Afyonkarahisar’da kişi başına düşen yeşil alan miktarı 11 metrekare civarındaydı. Şu an 230 bin nüfusa sahip olmamıza rağmen 23 metrekareyi geçtik. 1 milyon 100 bin metrekare Kent Ormanımız ki destansı bir hizmettir. Yine Akarçay’ımız 150-200 bin metrekarelik bir alandır. Orhun Parkımız, Yusuf Ağa Parkımız, 60’ar bin metrekarelik alanlardır. Biz göreve geldiğimizde en büyük parkımız 15 bin metrekarelik Devlet Parkıydı. Anıt Parkımız 11 bin metrekare idi. Fuar alanımız emeği geçen tüm Başkanlarımızdan Allah razı olsun yeşil alanları toplasan 30 bin metrekareyi geçmeyen bir alandı. Sadece bizim Masal Dünyası Parkımız 36 bin metrekarelik bir alandır. Şimdi açacağımız parkta 8 bin 400 metrekarelik bir alana tekabül ediyor. Dönemimizde bin metrekarelik, iki bin metrekarelik, üç bin metrekarelik, beş bin metrekarelik yaklaşık 200 adet park yaptık. Yine bu parklarımızı en güzel oyun gruplarıyla, çocuklarımızın düştüğü zaman zarar görmeyeceği kaplamalarla kapladık.

“VATANI BAYRAĞI İÇİN İŞKENCE ÇEKMİŞ İNSANLARI ÇOK ÖNEMSİYORUM”

Parkın isminin veriliş hikâyesini de konuklarla paylaşan Başkan Burhanettin Çoban; Hasan Kaya ağabeyimiz, göreve geldiğimizden bu tarafa sürekli işbirliği yaptığımız bir ağabeyimizdir. Bizleri ülkücü arkadaşlarıyla birlikte ziyaret etti. Ben şuna çok önem veririm. Kendi davası için çile çekmiş, vatanı bayrağı için güzel ideallere sahip arkadaşlarımızdan bunun çilesini çekerken en zor zamanlarda cezaevinde yatmış, işkence görmüş insanları çok önemsiyorum. 12 Eylül sonrasında cezaevinde yatan arkadaşlarımızın hangi görüşte olursa olsun ne sıkıntılar çektiğini, ne tür muamelelere tabii olduğunu çok iyi biliyoruz. Hasan Ağabey ”Afyonkarahisar Merkez’in tek ülkücü şehididir. İsmini bir parkta yaşatalım deyince” Belediye Meclisimizden de oy birliği ile bu ismi parkımıza verdik. Ben şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ailesine sağlık afiyet diliyorum. Parkımız 8400 metrekare alan üzerine kuruldu. 1775 adet fidan ve süs bitkisi dikmişiz “Ağaçlar neden bu kadar büyük?” derseniz de ağaçları ormandan parklarımıza taşıyoruz. Parkımızda 450 metre uzunluğunda 3 metre genişliğinde tartan yürüyüş pistimiz kauçuk zeminli spor aletlerimiz var. Arkadaşlarımız buraya vatandaşlarımız rahat otursun diye 21 adet pergola koymuşlar. Parkımızın toplam maliyeti de 800 bin liradır. Emeği geçen Park Bahçeler Müdürümüz ve personelini tebrik ediyorum. Necmi Bilgi Parkımızın Afyonumuza, bölgemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Yapılan konuşmaların parkın açılışına geçildi. Açılış töreninde Belediyemiz tarafından davetlilere etli pilav, Şehit Necmi Bilgi’nin ailesi tarafından ise helva ikram edildi.

Editör: Haber Merkezi