Ülkü Ocakları İl Başkanlığı "Türk Dünyası İftar Sofrasında Buluşuyor" programı düzenlendi.

Ülkü Ocakları Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından "Türk Dünyası İftar Sofrasında Buluşuyor" programı düzenlendi.

Ülkü Ocakları Afyonkarahisar İl Başkanlığında düzenlenen iftar programında Afyonkarahisar Üniversitenin çeşitli bölümlerinde okuyan ye Doğu Türkistan'dan, Suriye'den, Irak'tan gelen Uygur Türkleri ile Türkmen ve Azerbeycan dan gelen öğrencilerimizle iftar soframızı paylaştık.

Afyonkarahisar Ülkü Ocakları İl Başkanı Oğuz Kağan Diler, her yıl mübarek ramazanda iftar programları düzenlediklerini ve bu yıl iftar programlarının kapsamını genişlettiklerini söyledi.

Bu yıl iftar sofralarını biraz daha genişletip, Türk milletinin büyüklüğünü ve tüm Türk dünyasının geniş bir aile olduğunu göstermek adına, iftar sofralarında Türk dünyasından gelen soydaşları ağırladıklarını belirten Diler , "Bu çerçevede ramazan ayı boyunca tüm il ve ilçe teşkilatlarımız zulüm sebebiyle ülkemize gelen Türkmen ve Uygur soydaşlarımız başta olmak üzere soydaşlarımız ile Ülkücü ailelerin beraber oruçlarını açması için seferber olduk. Bunun ilkini de bugün gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Bu sofralarda Doğu Türkistan'dan, Suriye'den Irak'tan Azerbeycan dan Kazakistan dan gelen ülkemize okumaya gelen öğrenci kardeşlerimizle e yabancı bir ülkede olmadıklarını hissettirmeyi amaçladıkların ifade eden Diler şunları kaydetti:

"Zulüm sebebiyle hatıralarını ve yakınlarını bırakarak, ülkemize gelen Türkmenlerin ve Uygur Türklerinin acıları bu sofralarda paylaşılacak, eğitim için gelen öğrenci kardeşlerimizin aile sıcaklığını hissetmesi bu iftar sofralarında sağlanacaktır. Bu sofralarda Kerkük Türklerinin yanıklığı hissedilecek bir dönem Türk medeniyetinin başkenti olan Kaşgar'ın bugünkü dertleriyle hemhal olunacaktır. Biz sadece bu ayda değil he zaman soydaşlarımızın yanında olduk.Bundan sonra da Allah güç verdikçe soydaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz."

Editör: Haber Merkezi