Ufka Yolculuk Komisyonu Vali Mustafa Tutulmaz’ı ziyaret etti.

Tutulmaz'a Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması hakkında bilgiler veren İl Temsilcisi Doç. Dr. İsmail Zorluer yarışmanın bu yıl 4 ayrı kategoride düzenleneceğini ve yarışmanın önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da yurt genelinde 7'den 70'e herkese duyurmak için çeşitli etkinlik ve programlar düzenlediklerini söyledi. Bu yıl yarışma konusunun "Güzel Ahlak" olduğunu belirten Zorluer yarışma kayıtlarının 1 Kasım tarihi itibariyle başladığını belirtti. Bu yıl yarışmamıza çok sayıda ve farklı yaş gruplarından adayların katılmasını temenni ediyoruz diyen Zorluer ayrıca yarışmada dereceye girenlere de umre ve daha birçok çeşitli hediyeler verileceğini belirtti.

Amaçlarının sahih kaynaklarla insanları buluşturmak olduğunu ve bu sayede kitap okuma alışkanlığını da kazandırmayı hedeflediklerini belirten Zorluer, önümüzdeki günlerde il protokolüne, sivil toplum kuruluşlarına ve siyasi parti temsilcileri ile halka yönelik tanıtımların da yapılacağını sözlerine ekledi.

Vali Tutulmaz da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Ufka Yolculuk ekibine çalışmalarında başarılar diledi.

UFKA YOLCULUK’TA YENİLİKLER

Geçen senelerden farklı olarak bu sene “ilkokul Kategorisi, Ortaokul Kategorisi ve Lise Kategorisi” ve Arapça kategorisi olarak toplamda 4 farklı kategoriden yarışmacılarımızın başvurabileceği Ufka Yolculuk 7’nci Bilgi ve Kültür Yarışmasında, sınavlar “Online Sınav ve Yazılı Sınav” olmak üzere iki aşamalı olarak yapılacak.

17 Şubat 2019’da Online olarak gerçekleştirilecek sınavda, yarışmamıza kaydolan yarışmacılarımızın 17 Mart 2019’da gerçekleştirilecek yazılı sınava girebilmek için 50 puan barajını aşmaları beklenecek. Online sınava girmeyen veya 50 puan barajını aşamayan yarışmacılarımız Büyük ödüllere ulaşabilmek için yapılacak yazılı sınava girme hakkını kaybedecekler.

20 yaş üzeri “Genç Kategorisi, Yetişkin Kategorisi ve İhtisas Kategorisi” yarışmacılarımıza ise şartnamesi önümüzdeki günlerde duyurulacak olan, farklı bir metotta yarışmamız yapılacaktır.

KATEGORİLERE GÖRE YARIŞMA KİTAPLARI

Ufka Yolculuk 7’nci Bilgi ve Kültür Yarışmasında “Güzel Ahlak” konusu her kategori için hazırlanan farklı kitaplarda işlendi.

İlkokul Kategorisinde: Psikolog Semiha Bahadır‘ın yarışmamız için kaleme aldığı “Güzel Ahlak Yolculuğu”adlı kitap, Ortaokul Kategorisinde: yine Psikolog Semiha Bahadır‘ın yarışmamız için kaleme aldığı “Erdemler Kampı” adlı kitabı ve Lise Kategorisinde: İmam-ı Gazali’nin “İhya’uUlumi’d-din” eserinden güzel ahlak konusunun işlendiği bölümlerden oluşan, günümüz Türkçesine uyarlanmış “Güzel Ahlak” adlı eser, yarışma kitabı olarak belirlendi.

Son başvurusu 16 Şubat 2019 tarihinde tamamlanacak olan Ufka Yolculuk 7’nci Bilgi ve Kültür Yarışmasına başvuruların yine www.ufkayolculuk.com internet sitesinden yapılacağı duyuruldu. Afyonkarahisar’da geçen yıl 33 bin başvurunun olduğu yarışmaya bu sene de büyük bir ilginin gösterilmesi bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi