Uçurtmalar Gökyüzünü Şenlendirdi

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından çerçevesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Uçurtma Şenliği, 34. kez gerçekleştirildi.

Zafer Kent Ormanında düzenlenen 'Uçurtma Şenliği'ne yoğun ilgi gösteren çocuklar, 'en güzel uçurtma' ve 'en güzel uçan uçurtma' dallarında dereceye girmek için kıyasıya yarıştı. Yarışmaya, yaklaşık 70 uçurtma sahibi çocuk katılırken, jüri heyeti en güzel uçurtma ve en güzel uçan uçurtma dallarında dereceye girenleri seçmekte bir hayli zorlandı.

Yapılan değerlendirmeler sonunda, en güzel uçurtma dalında birinci Emine Naz Özkan, ikinci Ayfer Ecrin Socun, üçüncü ise Muhammet Akkent oldular. En güzel uçan uçurtma dalında ise birinciliği Halil İbrahim Başkurt, ikinciliği Yiğit Efe Külcüoğlu, üçüncülüğü ise Yusuf Bursalıoğlu elde etti. Yarışma sırasında, Afyonkarahisar Belediyesi tarafından vatandaşlara pilav ve ayran ikramı yapıldı.

KÜLTÜR SANAT AKADEMİSİ RENK KATTI

Yarışmada dereceye giren çocuklara ödüllerini, jüri üyelerinin elinden aldı.Afyonkarahisar Belediyesi Kültür Sanat Akademisi Müzik Grubu, seslendirdiği eserlerle programa renk katarken, Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, yarışmaya katılan tüm çocukları tebrik etti.

Editör: Haber Merkezi