Uçkan: Açık Alanda Alkol Alıp Rahatsızlık Verenlere Gereği Yapılacaktır
Afyonkarahisar Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, ilde bazı mekanların alemciler tarafından mesken tutulmasına müsamaha gösterilmeyeceğini söyledi. Uçkan, “ Vatandaşlar piknik alanlarına, parklara alkol alarak çevreyi rahatsız eden insanlar yüzünden gidemediklerini ve rahatsızlıklarını sık sık dile getirdiler. Bu yüzdende bazı bölgelerde asayiş ve huzuru güçlendirmek için böyle bir karar alındı.” dedi.
Emniyet Müdürü Uçkan, düzenlendiği basın toplantısında, alkol tüketimi konusundaki düzenlemelerin halktan gelen talepler üzerine yapıldığını belirtti. Bazı alanlarda asayiş ve huzurun sağlanması için valilik tarafından genelge yayınlandığını ifade eden Uçkan, kamuoyunda ‘sanki içki yasaklanmış’ gibi bir algı oluşturulmaya çalışıldığını kaydetti.
Mustafa Uçkan, alınan sıkı takip ve önlemler sayesinde, bu bölgelerde olayların önlendiğini ifade ederek, gerek idari yaptırımlar, gereksek Kabahatler Kanunu’na göre cezalar yazıldığını anlattı. Uçkan, “Artık, insanlar kolay kolay gidip de orada alkol alıp sağı solu rahatsız etmiyorlar. Bu konuda böyle bir durum olursa, yine yetkilerimiz çerçevesinde gereği yapılıyor. Ailelerimizi rahatsız etmeye kimsenin hakkı yok.” diye konuştu.
Afyonkarahisar’ın huzurlu bir şehir olduğunu ve insanların da yasalara saygılı olduğunu belirten Uçkan, bu konuda emniyet olarak bu huzurun devamı adına ellerinden geleni yaptıklarını kaydetti.
Trafik, asayiş, güvenlik ve uyuşturucuyla mücadele konusunda çalışmaları sürdürdüklerini belirten Uçkan, özellikle uyuşturucuda sokak satıcılarına karşı önemli başarı sağladıklarını anlattı. Emniyet kemeri uygulamasında, Türkiye’ye örnek olduklarını belirten Uçkan, uygulama ekipler tarafından takip edilirken, diğer yandan vatandaşı bilgilendirici, eğitici çalışmalarla devam ettiğini anlattı.cihan
Editör: Haber Merkezi