Üç Günde 70 Adet El Bombası Bulundu
Afyonkarahisar'daki cephanelik patlamasının ardından kışla çevresinde sürdürülen mühimmat arama çalışmalarında, 3 günde yaklaşık 70 adet el bombası bulundu.
5 Eylül tarihinde 25 askerin şehit olduğu, 2’si asker 5 kişinin yaralandığı cephanelik patlamasının meydana geldiği bölgede mühimmat arama çalışmaları devam ediyor. 25 jandarma kriminal uzmanı ve 9 kişiden oluşan emniyet genel müdürlüğü bomba imha ekibi tarafından sürdürülen çalışmalarda 200’ün üzerinde el bombası bulunduğu bildirilirken, arama çalışmalarına ayrıca ‘Forma’ isimli bomba arama köpeği de katıldı. Yapılan arama çalışmalarında bugün ekipler tarafından 26 el bombasının daha bulunduğu aktarıldı.
VALİ BALKANLIOĞLU ÇALIŞMALARI İNCELEDİ
Patlamanın meydana geldiği Kışlacık Köyü ve Ataköy semtinde sürdürülen bomba arama çalışmalarını Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Jandarma İl Komutanı Kıdemli Albay Okçin Akşit ve İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan da yerinde inceledi. İncelemelerin ardından bir açıklama yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, sürdürülen çalışmaların patlama meydana geldikten sonra cephanelikte bulunan el bombası ve diğer patlayacıların bulunmasına yönelik olduğunu, patlamanın meydana geldiği gün Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nden bomba imha uzmanlarını bölgeye istediklerini söyledi.
"ÇALIŞMALAR 7 GÜN SÜRECEK"
“Biz talepte bulunduktan sonra Türkiye’nin neredeyse bütün şehirlerinden bomba imha uzmanı şehrimize geldi" diyen Vali Balkanlıoğlu, "Afyonkarahisar’a gelen bomba imha uzmanlarından jandarma ekipleri askeri bölgede, polis ekipleri ise çevrede insanlar için tehlike arz eden ve çıplak gözle görülebilen patlayıcı maddeleri hemen toplamaya başladılar. O zaman 70 kadar havan topu mermisi ve 12 bine yakında patlamamış el bombası buldular. Bizim endişemiz patlamanın etkisi, basınç ile bombaların toprağa gömülmesiydi. Yapılan arama çalışmalarında 200’e yakın patlamış ve patlamamış el bombası bulundu. Ayrıca yapılan arama çalışmalarında kayıp olan bir obüs topu mermisi vardı; o da bulundu. Son 3 günde ekiplerimizin yaptığı arama çalışmalarında 70’e yakın el bombası bulundu. Arama çalışmaları harita üzerinde belirlenen bölgelerde 7 gün sürecek. Valilik olarak her türlü tedbiri almış sorundayız. Sevindirici olan patlamanın ardından bu bölgede o kadar fazla bomba bulunmasına rağmen kimsenin ağır bir zayiat görmemeleri” ifadelerini kullandı.
Editör: Haber Merkezi