TÜTÜNCÜLER ZEHİR SAÇIYOR!

Satışı yasak olan açık tütünden, sarma makinalarında sigara imal ederek satanlar yeni sektör oluşturdu. Son zamanlarda il merkezi ve ilçelerde mantar gibi tütüncüler, zehir tacirleri türemeye başladı.

Kanserojen etkisi çok daha fazla olan açık tütünleri sarıp, en kalitesiz pamuktan yapılmış filtre takıp 20 adet sigarayı yasal olmayan dükkan açıp 2.5 liraya satanların hızla çoğalmasının nedenini, denetim yapılmadığına bağlayan vatandaşlar, 18 yaşından küçük çocukların bile tiryaki haline geldiğinden şikayetçi.
Belediyeden ruhsat almadan, vergi levhası çıkarmadan açılan tütün dükkanlarının Adıyaman bölgesinden gelen kıyılmış ama işlem görmediği için satışı kesinlikle yasak olan tütünleri, dükkanlarında veya evlerinde sigara haline getirerek köşe başlarında,  okul çevrelerinde, Pazar yerlerinde rahatça satmaları  duyarlı vatandaşların büyük tepkisini çekiyor
..
Belediye ilgililerinin, vergi dairelerinin, sağlık müdürlüklerinin ve polisin, kaçak çalışan, sağlığa zararlı sigara satan tütün dükkanlarına ve satıcılarına müdahale etmesi isteniyor..

Afyon Zafer Özel haber
 
.
 
Editör: Haber Merkezi