Tütün Ve Tütün Mamulleri Kaçakçılığı İle Mücadele toplantısı yapıldı.

 İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü tarafından hazırlanan Tütün Ve Tütün Mamulleri Kaçakçılığı İle Mücadele Yerel Eylem Planı toplantısı Vali Yardımcısı Ali Şanlıer’in başkanlığında gerçekleştirildi. 
Toplantıya İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü Gümrük Müdürlüğü, İl Defterdarlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Halk Sağlığı Müdürlüğünün temsilcileri katıldılar.
 Toplantı gündemindeki tütün ve tütün mamulleri kaçakçılığı, kamu düzenini üzerindeki etkisi, Devletin vergi gelirlerinde de ciddi anlamda kayba sebep olması ile kaçakçılığın kamu düzenini etkileyen boyutunun organize suç örgütlerinin bu vasıtayla finansman sağlaması ve kaçak yollarla yurda sokulan tütün ve tütün mamullerinin toplum sağlığını tehdit etmesi gibi konular görüşüldü.  
Toplantı sırasında bilgi veren İl Emniyet Müdürlüğü temsilcisi ‘’2012/3.dönem 3 aylık(Temmuz-Eylül) Tütün ve Tütün Mamulleri Kaçakçılığıyla ilgili yapılan çalışmalarda 1 projeli çalışma olmak üzere 11 olay meydana gelmiştir. 12 si erkek ve 2 si bayan olmak üzere 14 şüpheli adli makamlara sevk edilmiş, 19.111 paket gümrük kaçağı sigara, 22 şişe votka, 10.000 adet makaron ve 40 kg kaçak tütün yakalanmıştır. Dokuz aylık dönem için bu rakamlar; 1 projeli çalışma olmak üzere 41 olay meydana gelmiştir. 70 i erkek 2 si bayan olmak üzere 72 şüpheli adli makamlara sevk edilmiş ve 473.477 paket gümrük kaçağı sigara, 22 şişe votka, 6.760.000 adet makaron ve 1 ton 110 kg kaçak tütün yakalanmıştır’’dedi.  
 Ayrıca İl Jandarma Komutanlığı temsilcisi tarafından yapılan bilgilendirmede ise ‘’İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde 2012/3.dönem 3 aylık(Temmuz-Eylül)dönemde 4 olay meydana gelmiş, bu olaylarda 5 şüpheli yakalanmıştır. Meydana gelen 4 olayda 1504 paket kaçak sigara, 14 kg kaçak tütün ele geçirilmiştir. Bu rakamları 9 aylık(Ocak-Eylül) dönemde toplarsak; bu dönem çerçevesinde 27 olay meydana gelmiş, bu olaylarda 32 şüpheli yakalanmıştır. Meydana gelen 27 olayda 42.637 paket kaçak sigara, 27 kg kaçak tütün ele geçirilmiştir’’diye belirtildi.
 
Editör: Haber Merkezi