Tutulmaz ve Serteser, 12 kilometrelik parkuru tamamladı

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nın Kurumsal Ana Sponsor olduğu 6.Frig Ultramaratonu’nda Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz ile Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, 12 kilometrelik parkuru başarı ile tamamladı.

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nın Kurumsal Ana Sponsor olduğu 6. FrigUltramaratonu’nda ilk gün yarışları sona erdi. İhsaniye ilçesinin Ayazini Köyü’nde düzenlenen 6. FrigUltramaratonu başlangıç törenine Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Boztepe, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nurullah Pervaneli, Afyonkarahisar Valiliği Tanıtım Bürosu Koordinatörü İbrahim Okumuş ve ATSO Genel Sekreteri Ali Şenol katıldı.

Açılış töreninde 6. FrigUltramaratonu katılımcılarına hitaben bir selamlama konuşması yapan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Frig Vadisi’ne gelen tüm misafirlere teşekkür etti. Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz da “Frig Vadisi, ülkemizin turizm merkezlerinden biri olma yolunda hızla ilerliyor. Turizm olarak ülkemiz, deniz turizminin dışında alternatif turizm arayışı içinde. Biz Afyonkarahisar olarak bu bölgeyi siz değerli misafirlerimiz aracılığıyla tanıtmak istedik. Sizlere teşekkür ediyoruz. Emeği geçen ve sponsor olan herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Limit Sensin Koordinatörü Ali Cem Aktaş’ın işareti ile başlayan 6. FrigUltramaratonu’nda katılımcılar 6, 12, 22 ve 54 kilometrelik parkurları en kısa sürede bitirmek için kıyasıya yarıştı.

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz ile ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser de zorlu doğa şartlarına rağmen 12 kilometrelik parkuru başarıyla tamamladı. Tutulmaz ve Serteser’e, günün anısını yaşatmaları için madalya takdim edildi. Bitiş çizgisinde açıklama yapan Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, FrigUltramaratonu’nun bölgenin tanıtımı, doğal güzelliklerin keşfedilmesi için önemli olduğunu vurguladı. ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser de 7 ülkeden 70 yabancı sporcunun katıldığı, 1000’i aşkın sporcunun yarıştığı FrigUltramaratonu’nun her geçen yıl daha da geliştiğini vurguladı.

Editör: Haber Merkezi