Tutuklu öretmene 9 yıl 3 ay hapis cezası

Silahlı Terör Örgütüne üye olmak suçlamasıyla hakkında kamu davası açılan tutuklu sanık öğretmen Nazan Okçu 9 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Silahla terör örgütüne üye olma suçlamasıyla Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesinde tutuklu olarak yargılanan Nazan Okçu annesinin adına kayıtlı olan telefonu kendisinin kullandığını terör örgütü Fetö’nün kriptolu haberleşme sistemi olan ByLock’un tesbit edilmesini kabul etmedi.

KABUL ETMİYORUM

Mahkeme Başkanı çözümü yapılan Analiz raporlarını sanık Nazan Okçu’nun yüzüne karşı okudu. Mahkeme heyetine savunmasını yapan Okçu, “Ben ByLock iddialarını kabul etmiyorum. Bunlar ByLock mesajları değil. 22 ayda 83 defa giriş gözüküyor. Fetö üyesi olsam daha fazla girişim olabilirdi”.

BEN TERÖRİST DEĞİLİM!

İşkur’un İş başı Eğitim kapsamı doğrultusunda Körfez dershanesinde çalışmaya başladım. Daha sonra bu kurum maaş ödemelerini Bank Asyadan yaptığı için bankaya hesap açtırdım. Kurum krize girdiği dönemler olan 2013-14-15 yıllarında işten çıkarıldım. Ben terörist değilim. Bildiklerimi devletime anlattım. Hakkımdaki suçlamaları kabul etmiyorum. 10 aydır tutukluyum. Beraatimi istiyorum” dedi. Karar için ara veren mahkeme sanığa 9 yıl, 3 ay hapis cezası verdi. ODAK HABER/AHMET SARLIK

Etkin Pişmanlıktan yararlanıp tahliye oldular

FETÖ davalarının görüldüğü Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesinde dün hakim karşısına çıkan tutuklu sanıklar Y.Ö ile Y.Ç. etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediklerini söylediler. Mahkeme heyeti iki sanığı tahliye etti

Terör Örgütü PDY’ye üye olma iddiasıyla haklarında kamu davası açılan Y. Ç. ile Y. Ö.hakim karşısına çıkarak savunmalarını yaptılar. Her iki sanığın cep telefonlarında terör örgütünün kriptolu gizli haberleşmede kullandığı ByLock’un yüklü olduğu görüldü. Sanık Y.Ö. mahkemede verdiği ifade ‘de “Kendisine ByLock’u yükleyen kişinin ismini vererek, “Ben etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istiyorum” dedi.

TEM’E İFADE VERECEKLER

  1. sanıklardan olan ve Etkin Pişmanlık Hükümlerinden faydalanmak istediğini söyleyen Y.Ç. savunmasını yaptı. Savunmasına, “Ben Devletime milletime karşı bilmeyerek yaptığım bu işlerden pişmanım. Askeri sınavlara girmek için, KPSS Sınavlarına bunlara bağlı dershanede hazırlandım. Ben kandırıldım, devletimden milletimden özür diliyorum. Ben bin pişmanım” dedi.Mahkeme heyeti sanıklar Y. Ç. ile Y. Ö.’ün Etkin Pişmanlık hükümlerinden yararlanabilmesi için Tem Şube’de ayrıntılı ifadelerinin alınıp tahliye edilmelerine karar verdi.

2 ayda savunma Hazırlayamamış!

Afyonkarahisar’da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında kamu davası açılan ve KHK ile Öğretmenlik mesleğinden ihraç edilen ve ilk mahkemede tutuklanan sanık Özcan Öğe hâkim karşısına çıktı.

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında kamu davası açılan ve KHK ile meslekten ihraç edilen tutuklu sanık Özcan Öğe FETÖ Silahlı Terör Örgütüne üye olduğu, Emniyet yapılanmasında mahrem imamı, örgütün gizli ve kriptolu haberleşme programı ByLock’u kullandığı ve örgüt içerisinde Ercan kod adını kullandığı iddiası ile hâkim karşısına çıktı.

SÜRE İSTEDİ

21 aydır tutuklu olan Özcan Öğe’ye mahkeme başkanı tarafından kendisini hakkındaki suçlamalar tek tek hatırlatıldı. Savunma için kendisine söz verildiğinde, “İki ay önce iddianame elime ulaştı. Savunma için hazırlık yapamadım. Süre istiyorum” dedi. Mahkeme heyeti sanığa savunma için süre vererek, duruşmayı ileri bir tarihe ertelenmesine karar verildi.

DAVALAR UZUYOR

Diğer tutuklu sanık Hüseyin Poyraz’da 7 aydır tutuklu olduğunu, iki ay önce iddianamenin kendisine ulaştığını belirterek, “Savunma için tam hazırlanamadım. Süre istiyorum” dedi. Mahkeme Başkanı, “Davalar açılmasa yargılamalar uzuyor dersiniz. Devlet zaman kaybını önlemek için davaları açıyor, size iddianameleri gönderiyor. Siz 2 aydır savunma hazırlayamıyorsunuz” dedi. ODAK HABER/AHMET SARLIK

Editör: Haber Merkezi