TÜRSAB Gastronomi Treni İlk Seferine Çıktı

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB)’nin Afyonkarahisar Belediyesi işbirliğiyle turizme yeni bir ivme kazandırmak amacıyla hayata geçirdiği Gastronomi Treni, 4. Uluslararası GastroAfyon Turizm ve Lezzet Festivali kapsamında ilk seferine Afyonkarahisar’dan başladı.

UNESCO’nun Yaratıcı Şehirler Ağı’na Gastronomi alanında dahil olan Afyonkarahisar, bu kapsamda çeşitli projeler ve festivallere hayata geçiriliyor. Afyonkarahisar Motor Sporları Merkezi’nde 7-9 Ekim tarihleri arasında “Bizim Mutfağımızda Önce İnsan Pişer” sloganıyla gerçekleştirilecek 4. Uluslararası GastroAfyon Turizm ve Lezzet Festivali kapsamında bir ilke imza atıldı.

Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve protokol üyelerinin katıldığı uğurlama töreniyle bugün ilk seferine çıkan Gastronomi Treni, Ali Çetinkaya Tren Garı’ndan hareket ederek Tınaztepe-Sandıklı güzergâhı üzerinden Dinar İstasyonu’nda yolculuğunu tamamlayacak.

Uğurlama töreninde konuşan ve trenin bizim kültürümüzde hep ayrılığı, gurbeti çağrıştırdığını ifade eden Vali Yiğitbaşı, Gastronomi Treni’nin bu sayede farklı bir anlam kazandığını söyleyerek, bu fikrin ortaya çıkmasında emeği olan herkese teşekkür etti.

Protokol üyeleriyle birlikte trene binen Vali Yiğitbaşı, yöresel lezzetleri inceledi, trende yolcu olan gastronomi yazarlarıyla sohbet etti.

Afyonkarahisar’ın Değerleri Anlatılacak

Gastronomi Treni’nde birbirinden nefis yöresel lezzetler, uzman rehberler tarafından yöreye özgü anlatımlarla tanıtılacak. Yolculuk boyunca, Kocatepe ve Tınaztepe başta olmak üzere Afyonkarahisar’ın tarihi ve kültürel güzelliklerine dair bilgiler de konuklarla paylaşılacak. Gastronomi Treni’nin Dinar İstasyonu’nda tamamlayacağı yolculuk, Dinar Suçıkan Mağarası gezildikten sonra karayolu ile Sandıklı’ya devam ederek Afyonkarahisar’a dönüşle son bulacak.

Afyonkarahisar programını tamamlayan TÜRSAB Gastronomi Treni ise bir sonraki lezzet yolculuğu için Denizli’ye hareket edecek.

Editör: Haber Merkezi