Türsab Dumlupınar Bölge Temsil Kurulu Tanıtımda

Türkiye Seyahat Acentalar Birliği Afyonkarahisar, Manisa ve Uşak illerini kapsayan Dumlupınar Bölge Temsil Kurulu Bölge acentalarına İscehisar / Seydiler, Kırkinler Kaya Oymaları ile Emirdağ / Hisar Antik Kenti (Amorium, Ammuriye, Selman-ı Farisi'in yaşadığı yer) bölge acentalarına tanıtıldı. TÜRSAB Dumlupınar Yönetimi, tarihi bölgenin altyapı çalışmalarının hızlandırılarak turizme kazandırılması için tanıtım atağına geçti. Tanıtımla bölgeye yerli ve yabancı turistlerin gelebilmesi için ilk olarak bölgede faaliyet gösteren tur operatörleri ve acenta sahipleri bölgede misafir edildi.

Bölge Temsil Kurulu Başkanı Bilal ŞENEL’in yaptığı açıklamaya göre; bölge acentaları, Kocatepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mustafa Sandıkçı ile birlikte İscehisar İl Genel Meclisi Üyesi İbrahim Akkaya’nın, Emirdağ Belediyesi Başkanı Serkan Koyuncu’nun ve Hisar Antik Kenti Kazı Başkanı Zeliha Gökalp Demirel Hanım'ın katılım ve destekleri ile oluşturdukları bu tanıtım atağında bölgenin gizli kalmış değerlerini tanıtmak ve ön plana çıkarmak için öncelikle bölgenin seyahat acentalarına bir tanıtım gezisi düzenlediklerini; bu gezide İscehisar İl Genel Meclis Üyesi İbrahim Akkaya’nın Seydiler’deki Hasan Basri Sultan Türbesi ve Gelin Kayalıkları diye anılan güzel kaya kesitlerindeki beyazlıklarının oluşumunu anlatmasıyla başlayan gezi; buradaki doğa güzellikleri, güzel bir vadiyi gelin kayalıkları olarak anılan bu vadide doğal kaya oluşumlarını, beyaz peri baca oluşumlarını inceleyerek bitirildi. Daha sonra Emirdağ Kültür Evinde Başkan Serkan Koyuncu’nun karşılaması ve kültür evinin tanımıyla kültürün yaşatılacağı ve Emirdağ kilimlerinin dokunup satılacağı evin gezilmesi sonrasında Amorium - Ammuriye bölgesinin ve sahabelerden Selman-ı Farisi'nin Medine’ye ulaşmadan önceki son mektebi olan bölge ve kazı alanı gezerek, bu kazılardan bulunan sikkeler, pitoslar, buğdaylar ve yazıtlardan bilgiler verildi. Daha sonra Kırkinler Kaya Oymaları ziyaret edilerek tanıtım turu sona erdi.

Bölge Temsil Kurulu Başkanı Sayın Bilal ŞENEL; bölgemiz Seydiler’deki doğal kaya kesitleri ve Amorium - Ammuriye kentinde yetişmiş zatlar bu bölgeye evrensel değer katmaktadır. Evrensel değerlerimiz olan bu bölgenin çevre düzenlemelerinin, gelişmelerinin kazının ilerletilmesi için yetkililerden gerekli desteği beklediğini ve bu destekle birlikte oluşan bu güzel tarihi turistik kültürel mekanlarımızın da parlatılarak halkımıza tanıtılması, yerli ve yabancı turistlerle birlikte bütün buradaki hakikatlerin insanlara hizmete açılması için halkımıza, yetkililerimize ve hepimize görev düşmektedir. Dolayısıyla, Herkesi göreve davet ediyoruz. Dedi.

TÜRSAB DUMLUPINAR

BÖLGE TEMSİL KURULU BAŞKANLIĞI

Bilal ŞENEL

BAŞKAN

Editör: Haber Merkezi