TÜRKMENLER SAHİPSİZ BIRAKILMASIN!
IŞİD katliamları durmuyor. IŞİD’in hedefi bu kez yeniden Türkmenler oldu. IŞİD teröristleri Türkmenleri katletti, çocuk ve kadınları kaçırdı, camileri dinamitledi. Terör örgütü IŞİD’in attığı havan topu mermileriyle yoğunlukla Türkmenlerin yaşadığı Karatepe’de 2’si çocuk, 7’si asker olmak üzere 10 kişinin öldüğü, 16 kişinin de yaralandığı açıklandı.
Irak kaynakları tarafından, Türkmenlerin yaşadığı köylerden aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 30 kişinin IŞİD tarafından kaçırdığı belirtildi.
IŞİD CAMİLERİ DE YAKTI
Terörist IŞİD sadece cana kıymakla kalmadı. Savaş hukukunu bile ayaklar altına alan IŞİD Şii’lere ait camileri de dinamit kullanarak havaya uçurdu.
IŞİD’in Karatape’ye saldırılarından canını kurtarmak isteyen yaklaşık 10 bin Türkmen’in göç etmek zorunda kaldığı edinilen bilgiler arasında.
IŞİD, kadın-erkek, çoluk-çocuk demeden katliamlarına devam ederken, Kürt-Türk demeden önüne çıkan herkesi vahşice öldürürken susmak insanım diyene vebaldir.
Ülkemiz iç savaş tehdidiyle karşı karşıya gelmişken, ondan fazla insanımız hayatını kaybetmişken, okullar, heykeller yakılarak ülke karanlıklara çekilmeye çalışılırken, uzak değil, yanı başımızda Türkmenler katledilirken el kol bağlı beklemek kimseye yakışmayacaktır.
TÜRKMENLERE SAHİP ÇIKALIM
Şimdi Türkmenlere sahip çıkma zamanıdır.
Şiddetin durdurulması talebini daha bir yüksek dile getirmek zamanıdır.
İnsanlığın ortak değerlerine sahip çıkarak, bu kirli savaş durdurulsun demek zamanıdır.
Yanı başımızdaki savaştan medet umanları, ekranlarda ‘kardeşlerimize üzülüyoruz’ derken kapalı kapılar arkasında el ovuşturanları, insanî acıları milliyetlere göre hissedenleri lanetliyoruz.
IŞİD katliamlarının sona ermesi, soykırım çabalarının engellenmesi, IŞİD teröründen etkilenenlerin can ve mal güvenliğinin sağlanması için herkesi bu konuda duyarlı olmaya ve demokratik tepkilerini göstermeye davet ediyoruz.
Çünkü artık biliyoruz ki ateş sadece düştüğü yeri yakmıyor.
Hüdaverdi KILINÇ Eğitim Sen Şube Başkanı
Editör: Haber Merkezi