Türkmenistan'ın Ankara Büyükelçisi Amanlıyev, Vali Çiçek’i Ziyaret Etti

Türkmenistan'ın Ankara Büyükelçisi İsankuli Amanlıyev, Vali Gökmen Çiçek’e nezaket ziyaretinde bulundu.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ)’de okuyan Türkmenistanlı öğrencilerle bir araya gelmek üzere Afyonkarahisar’da bulunan Türkmenistan'ın Ankara Büyükelçisi İsankuli Amanlıyev Afyonkarahisar’daki ilk ziyaretini Vali Gökmen Çiçek’e gerçekleştirdi.

Vali Gökmen Çiçek tarafından karşılanan İsankuli Amanlıyev’in misafirperverliğinden dolayı Vali Çiçek’e teşekkür ederek Şeref Defterini imzaladı.

İsankuli Amanlıyev’i Afyonkarahisar’da ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Vali Çiçek, şehrimizin tarihi, kültürel değerleri ile doğal güzellikleri hakkında bilgiler verdi.

“Türkiye dost ve kardeş ülkemiz”

Türkiye’nin çok sayıda Türkmenistanlı öğrenciye ev sahipliği yaptığını söyleyen Amanlıyev, “Ben de Hacettepe Üniversitesi Tarih Bölümü mezunuyum. Türkiye bizim dost ve kardeş ülkemiz. İki ülke arasında çok fazla ortak nokta var. Öğrencilerimizin Türkiye’nin sunduğu bu imkânları en iyi şekilde değerlendirip üniversite eğitimlerini tamamlayarak ülkemize yetişmiş insan gücü olarak dönmelerini arzu ediyoruz” dedi.

Vali Gökmen Çiçek ise ticari, ekonomi ve eğitim alanı başta olmak üzere her alanda dost ve kardeş ülke anlayışıyla sürdürülen iyi ilişkilerin artarak devam etmesi temennisinde bulundu.

Editör: Haber Merkezi