“Türkiye’yi dara düşürmek hiç kimsenin haddi değildir”

MHP haftalık basın toplantısında konuşan İl Başkanı Mehmet Kocacan ülke gündemini değerlendirdi. Basın toplantısında İl Başkan Yardımcısı Mustafa Gün Ve İl Sekreteri Beytullah Bostancı da hazır bulundu. Başkan Kocacan, Suriye’nin İdlib kentinde düzenlenen menfur saldırıda şehit Mehmetçiklerimize ve Dinar’lı şehit Piyade Yüzbaşı Süleyman Şahin'e Allah'tan rahmet, acılı ailesine baş sağlığı ve yaralılarımıza acil şifalar diledi.

“Türkiye’yi dara düşürmek hiç kimsenin haddi değildir”

‘Bizim İdlib’te ne işimiz var’ diyenleri sert bir dille eleştiren Başkan Kocacan, Türkiye Cumhuriyetinin bekası için orada olduklarını dile getirdi. Kocacan, “Bazıları çıkıyor ‘Bizim İdlib’te ne işimiz var’ diyor? Hepimiz siyasi partilerin il başkanlarıyız. Elbette bir siyasi çizgimiz ve fikirlerimiz var. Türkiye Cumhuriyetinin beka sorunu ile ilgili Suriye’den Türkiye’ye sıçrayabilecek, daha vahim olayların önlenmesi için Türkiye Cumhuriyetinin Türk Silahlı Kuvvetleri orada koruma, kollama ve Suriye’nin toprak bütünlüğünün bozulmaması çabası içerisindedir. Bunu bile bile sulandırmak, ya da siyaseten birilerine şirin gözükmek için yapılması hiç doğru değildir. Siyaseten de birilerinin ağzı olmak birilerinin adına Türkiye’yi dara düşürmek hiç kimsenin haddi değildir. Birileri çıkıyor maddeler halinde bir şeyler sıralıyor. 1. Maddesinde Türk Silahlı Kuvvetlerini met edenler. 2. Madde de hükümeti yerin dibine sokuyor. Düne kadar göçmenlere niye sahip çıkıyordunuz diyenler bugün parmaklarını mecliste sallayarak ‘Bu göçmenlerden bir tanesi ölürse devlet bundan sorumludur’ diyor. Peki siz devletin neresindesiniz. Siyasi şaklabanlıklar bir yerlere bırakılmalı, devletin tandemindeki ayarlarla oynanmamalıdır. Biz Cumhur İttifakı olarak Bilge Liderim Sayın Devlet Bahçeli Beyimin dediği gibi mecliste denge ve denetleme konumundayız. Davamız odur ki Türkiye Cumhuriyeti Devletinin asla birilerine pranga olmaması, parçalanmaması, terör örgütlerine peşkeş çekilmemesi ya da insanlar arasında fay hattı oluşturulmaması için elimizden gelen neyse yapmaya çalışıyoruz. Bize hiç kimse ne sosyal medyadan ne siyaseten asla çizgimizden ödün vermeyi bekleyemez ve talimatla bir yere getirmeyi sağlayamaz” dedi.

“Avrupa Birliği sınıfta kalmıştır”

Göçmenler konusunda Avrupa Birliğinin sınıfta kaldığını da belirten Başkan Kocacan, “Kalmak isteyen kalır, gitmek isteyen gider” dedi. Kocacan, “Türkiye burada hiçbir devletin yapmadığı 5 milyon göçmene 10 yıldır sahip çıkmıştır. Yunanistan sınırına dayanan göçmenlerin uğradığı zulüm karşısında Avrupa Birliği sınıfta kalmıştır. İkiyüzlülükleri bir kez daha ortaya çıkmıştır. 10 yıl dayanan Türkiye’yi göz önüne almayanlar şimdi nerdeyse oturup ağlayacaklar. Dış ülkelerin yetkilileri hiç durmadan Cumhurbaşkanlığını arıyor. Aman bunları tutun diye. Biz Türkiye olarak göçmenlere zorla gidin diyemeyiz. Kalmak isteyen kalır, gitmek isteyen gider. Şimdiye kadar Yunanistan sınırını geçen 140 bini aşkın göçmen var. Biz sınır bölgelerimizde kapıları açmadık. Güvenliğimiz ve sorumluluğumuz altında olan göçmen kardeşlerimizin geçiş hakkına müsaade verdik. Onlar kendi istekleri üzerine yola çıktılar. Gittikleri yerde huzur bulsunlar” diye konuştu.

“Devletimizin ve ordumuzun her zaman yanındayız”

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ve ordusunun her zaman yanında olduklarını dile getiren Kocacan, “Size bir örnek vermek istiyorum. Balıkesir ilinin ayvalık ilçesinde tekerlekli sandalye de yarabandı satarak geçimin sağlayan vatandaşımız şunu söylüyor. ‘Vatanı kimse bölemez gerekirse bende giderim’ diyor. Eğer tekerlekli sandalye de bir kardeşimin mangal gibi yüreği varda. Bizim gibi iki eli iki ayağı tutan bunu söyleyemiyorsa yazıklar olsun demek lazım. Birilerinin milletin verdiği yetkiyle içeride ağzının salyasını akıtarak her şeyi söylemesi doğru değildir. Bir kez daha söylüyorum. İlimizde dahil olmak üzere tüm siyasi parti yöneticileri her türlü olayda devletini göz önünde tutmak zorundadır. Devletimizin ve ordumuzun yanında olmalıyız” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi