TÜRKİYE'YE ÖRNEK TESİSLERE ZİYARET
Pamukkale Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Nuri Akdağ, akademisyenler ve öğrencileri, Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisi'ni, İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'ni ve İçme Suyu Atıksu Arıtma Tesisi'ni ziyaret etti.
Çevre Hizmetleri Birlik Müdürü H. Mehmet Durak, Çevre Mühendisi Dilek Karaca ve Şantiye Şefi Serdar Çelik tarafından öğrencilere Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisi hakkında ve Türkiye'deki katı atıkların yönetimi konusunda bilgi verildi. Öğretim görevlileri ile öğrencilere, 2012 yılı Mayıs ayında işletmeye alınan Biyogazdan Elektrik Enerjisi Üretim Tesisi hakkında da bilgi verildi.
Ziyarette konuklara, çöpten elektrik enerjisi üretimi ve kapasite artışı ile birlikte 7 bin hanenin elektrik sarfiyatının karşılandığı belirtildi. Tıbbi atıkların sterilizasyonu, atık pil, elektronik atık ve ambalaj atıklarının geri kazanım çalışmalarının anlatıldığı ziyarette, öğretim görevlileri ve öğrenciler yapılan çalışmalara hayran kalarak takdirle karşıladılar.
Editör: Haber Merkezi