"TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLSUN"
 Afyonkarahisar Belediyesi tarafından ilimizde ilk kez hayata geçirilerek tüm kesimlerin büyük beğenisini kazanan Bilgi Evleri, bu kez de denetimli serbestlikten yararlanan mahkûmlara kapılarını açtı.
Afyonkarahisar Belediyesi ile Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle, hakkında serbestlik tedbiri verilen hükümlü, Koruma Kurulu'na başvuru yapan eski hükümlü ve mağdurların çocukları ile suça sürüklenen çocuklar Bilgi Evleri'nden faydalanabilecek.
Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban arasında imzalanan protokolde konuşan Afyonkarahisar Denetimli Serbestlik Müdürü Fatih Akkaya, Bilgi Evleri Projesi'ni ilgiyle takip ettiklerini söyledi. Afyonkarahisar Belediyesi'nin Bilgi Evleri Projesi ile takdire şayan bir hizmet verdiğini kaydeden Akkaya, "Bu hizmetten, denetimli serbestlik kapsamındaki hükümlü, suça sürüklenen çocuklar ve mağdurların çocukları ile Koruma Kurulumuza başvuru yapan, eski hükümlülerin çocuklarının da faydalanmasını istedik. Sağolsun Belediye Başkanı Başkanımız talebimizi olumlu karşıladı. Kendisine çok teşekkür ediyoruz" dedi.
Protokolün her yıl eşgüdümlü olarak Belediye Başkanlığı tarafından değerlendirilip, eksik kalan ya da ihtiyaç duyulan kısımların tespit edileceğini belirten Akkaya, ihtiyaç sahibi hükümlülerin belirlenmesinin ardından, adres durumuna ve Bilgi Evlerindeki kontenjana göre ayarlama yapılacağını söyledi.
Bilgi Evleri'nin denetimli serbestlik kapsamındaki hükümlülerin çocuklarına hizmet edecek olmasının kendilerini son derece sevindirdiği belirten Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, "Bu güzel teklifi düşünen, hayata geçiren başta Cumhuriyet Başsavcımıza ve Başsavcılığımıza bağlı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'ne teşekkür ediyorum. Türkiye'ye örnek olsun " dedi.
Çocuklara sadece eğitim değil, sosyal aktiviteler de sağlayacaklarını kaydeden Başkan Çoban, "Başsavcılığımızdan bu çocukların kırtasiye ve giysi ihtiyaçları için talep gelirse yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız" diye konuştu.
Protokolün, topluma daha faydalı bireyler yetiştirilmesi açısından önemli olduğunu belirten Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar, "Açık ve kapalı cezaevlerimizden çıkan ama Denetimli Serbestlik Kanunu'na tabii olan hükümlülerimizin belli dönem belli eğitimlerden geçmesi gerekiyor. Bunun için de eski mahkumlarımız ve mağdurların Bilgi Evleri'nden yararlanmasını istedik. Bu düşüncemizi Belediye Başkanımıza ilettik, kendisi büyük bir memnuniyetle kabul etti. Belediye Başkanımıza sağladığı bu imkândan dolayı teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.
Editör: Haber Merkezi