“TÜRKİYE’DE EN GÜZEL ÇALIŞAN ARITMA TESİSİNE SAHİBİZ”  
  
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun destekleriyle geçen dönem Belediye Başkanı Burhanettin Çoban tarafından ilimize kazandırılan Atıksu Arıtma Tesisi, Türkiye’de parmakla gösterilen kurumlar arasında yerini almayı başardı.
         Atıksu Arıtma Tesisi Kurma ve İşletme Birliği faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban; “Çevre Şehircilik Bakanlığı’na  ‘Anadolu’da en güzel Arıtma Tesisi nerede var, neresi güzel işliyor’ diye sorsanız Afyon’u gösteriyorlar. Bu konuda mütevazı değiliz, başımız dik, gururla söylüyoruz büyükşehirler dâhil iller içerisinde en güzel çalışan bir tesise sahibiz. Bundan dolayı da Birlik Müdürümüz ve çalışanlarını tebrik ediyorum. Arkadaşlarımız büyük bir özen ve itinayla çalışıyorlar” diye konuştu.
 
LABORATUARIMIZ AKREDİTE OLDU
 
     Türk Akreditasyon Kurumu’ndan TS EN ISO/IEC 17025 Kalite Yönetim Sistemi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan Yeterlik Belgesini almaya hak kazanan Tesis laboratuarında çalışmaların hızla devam ettiğini ifade eden Başkan Burhanettin Çoban;  “daha önce atıksu analizlerimiz için numuneleri Ankara’ya gönderiyorduk. Aylık 15-20 bin lira civarında giderimiz oluyordu. Laboratuarımız akredite oldu. Özel sektöre ve diğer belediyelerin atık suların analizlerini burada yapabiliyoruz.  Özel sektörün yaptığı analizlerin çok daha aşağı fiyatlarına atık suların tahlillerini burada gerçekleştirebiliyoruz” diye konuştu.
 
“ATIKSU DA NEYMİŞ DEREYE VER KURTUL” ANLAYIŞINDA DEĞİLİZ
 
 “Atıksu da neymiş dereye ver kurtul” anlayışında olmadıklarını ifade eden Başkan Burhanettin Çoban; “bugün artık göllerimizin, derelerimizi kurtaracak çalışmalara imza atıyoruz.  Bu iş için aylık 550 bin lira 600 bin lira harcayabilecek durumlara geldik. Komsu illerimizin üniversitelerinin çevre mühendisliği ve kimya mühendisliği bölümü öğrencileri uygulama derslerini burada yapıyorlar.  Öğrenciler sizce buraya neden gelsin, çünkü çevrelerinde tam anlamıyla çalışan böyle bir tesis demek ki; yok. Buraya gelip bizim tesisimizden faydalanıyorlar.  Çevre Bakanlığı büyükşehirler ve iller dâhil Arıtma ile ilgili Birim yetkililerinin eğitimini Afyon’da yapıyorlar. Bu da tesisimizin ne denli başarılı kuruluş olduğunun göstergesidir” diye konuştu.
 
“GÜNEŞ ENERJİSİNDEN ELEKTRİK SANTRALİ KURMAYI HEDEFLİYORUZ”
 
     Tesiste yatırımın büyük oranda tamamlandığını, tesise güneş enerjisinden elektrik santrali kurmayı hedeflediklerini söyleyen Başkan Burhanettin Çoban;  “Bununla ilgili tüm kurumlardan izinlerimizi aldık. Projemiz TEDAŞ Genel Müdürlüğüne sunuldu. Gerekli onayın verilmesi takiben aylık 80 bin liraya kadar elektrik enerjisi üretmeyi hedefliyoruz Böylelikle tesisin enerji giderini % 75 ini bedavaya getireceğiz. TEDAŞ Genel Müdürlüğünde incelemelerin tamamlanmasının ardından burada güneş santralini kurduğumuz zaman kalkınma ajanslarından alacağımız destekle tesisimizin en önemli gideri olan elektrik gideri büyük oranda düşmüş olacak” diye konuştu.
 
Editör: Haber Merkezi