Türkiye yerli ve milli üretimle yüzde 4,5 büyüyerek 1. sırada yer aldı

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Sezen, 2020 yılı 1. çeyrek büyüme oranlarına dair bir açıklama yaptı. Sezen, dünyada birçok ülkenin ekonomisi koronavirüs nedeniyle ciddi anlamda daralma yaşarken, Avrupa Birliği, G-20 ve OECD ülkeleri arasında Türkiye’nin yüzde 4,5 büyüme oranı ile 1. sırada yer aldığını söyledi.

Türkiye ekonomisi 2020 yılı 1.çeyrekte % 4.5 büyüdü.Bu büyüme performansı ile Türkiye G20, OECD ve AB ülkeleri arasında birinci sırada.

“Sadece üretim yaptık”

“Dünyada birçok ülkenin ekonomisi ciddi anlamda daralma yaşarken, Türkiye 2020’nin ilk çeyreğinde %4,5 büyüdü!” diyen AK Parti İl Başkanı Hüseyin Sezen, “Bunu yaparken ne IMF’den borç aldıkne de kimseye taviz verdik. Sadece üretim yaptık. Hem de dünyanın en çok ihtiyacı duyduğu süreçte solunum cihazları ürettik, ihracını yaptık.Bu oran dünyanın en büyük ekonomisine sahip G20’deki en güçlü büyüme oranıdır. Bu iş, otel odalarında IMF ile gizli gizli buluşan mandacılar ile değil, milli ekonomi ile oluyor” ifadelerine yer verdi.

“Bu süreçte milli enerji, SİHA, solunum cihazı, elektrikli tren üretildi”

Sezen, “Biz büyümek için mücadele verirken kriz tellallarının da hazımsızlığınınbilincindeyiz.Bunlar musluk takıp bunu haber yaptırırken, bu ülkenin yerli ve milli yatırımcıları 5 tonluk dünyanın en son teknolojisine sahip insansız hava aracı ile Türk Bayrağını ülkemizin semalarında dalgalandırdı.Bunlar, daha dün ülkemizin başbakanına emir veren IMF’in yetkilileri ile gizli gizli otel odalarında buluşurken bu ülkenin yatırımcıları üç boyutlu yazıcı, yerli ve milli yoğun bakım solunum cihazı, yerli elektrikli tren, elektrik üretim jeneratörü üretiyordu. Fatih sondaj gemimiz, Karadeniz'deki ilk sondajına 15 Temmuz'da Tuna-1 bölgesinde başlayacak. Elbette ‘Karadeniz’de ne işimiz var’ demesini beklediğimiz bu felaket tellalları konuşacak, ama biz yapacağız. Bunlarla birlikte milli enerjimiz de yenilenmeye, enerji yatırımlarımız da meyvelerini vermeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta elektrik üretimimizin yüzde 90'ını yerli ve yenilenebilir kaynaklardan elde ederek günlük üretimde yeni bir rekora daha imza attık. Bütün bunlarla birlikte dünyaya ‘bu ülkeye yatırım yapmayın’ çağrısı yaparak ihanet eden azgın azınlığa rağmen sessiz sedasız büyüyen ülkemizin açıklanan verilerle ekonomik gelişim tablosu bir kez daha güncellenmiş ve güvenilir liman olduğu bir kez daha ispatlanmıştır” dedi.

“CHP felaket senaryoları ile kendi seçmenini elde tutma peşinde”

Sezen açıklamanda, “Ülkemizin ekonomisindeki büyümeden ve yatırımlardanhabersiz olan CHP’nin Afyonkarahisar İl Başkanı, ekonomik krizde olduğumuzu iddia ederek gelişmelerden bihaber olduğunu göstermiş ve her CHP’li gibi felaket senaryoları yazmıştır. Bunların, yukarıda saydığımız onca yatırımdan haberdar olup da destek vermelerini beklemiyoruz ancak siyasi çıkarlar ve kendi seçmenini elde tutma uğruna felaket senaryoları yazmaları da kabul edilir bir durum değildir. Bu zihniyet, kendi siyasi görüşüne mensup başbakanına emir veren bir IMF memurundan bile rahatsız olmadığını, partisinin milletvekillerinin otel odalarında yaptıkları gizli görüşmelerle ispat etmiş ve bu ezikliği sahiplenmiştir. Kriz var diye bağıranların, felaket senaryoları yazanların hevesi her zaman olduğu gibi yine kursaklarında kaldı.Yerli ve milli olmak, dünyanın en zorda olduğu dönemde böyle bir başarıya imza atmak hangi ülkeye nasip olur? Ekonomimizin daha iyi seviyelere çıkması için gecesini gündüzüne katan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak olmak üzere kabine üyelerine, milletvekillerimize teşekkürü borç biliriz” ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi