Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Sultandağı Temsilciliği açıldı

- SULTANDAĞI'NDA GÖRKEMLİ AÇILIŞ

- ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER İLÇELERDE KENETLENİYOR

- SULTANDAĞI'NA EN KUTSAL EMANETLERİN ŞUBESİ AÇILDI

İlimizde Şehit ailelerinin Gazi ve yakınlarının en büyük destekçisi olan ve güven kapısı haline gelen Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği giderek büyümeye devam ediyor.

Bu kapsamda; Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı'nın girişimleri sonucu Sultandağı Şubesi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Düzenlenen törene Vali Yardımcısı Ömer Tekeş, Sultandağı kaymakamı Murat Demirbilek, Çobanlar Kaymakamı Mücahit Öztürk, Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Murat Öner, Afyonkarahisar Aile Sosyal Hizmetler il Müdürü Bekir Yümlü, Sultandağı Belediye Başkanı Mehmet Aldırmaz, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, Dinar Temsilcisi Hasan Ceylan, Sandıklı Temsilcisi Yusuf Akın, Bolvadin Temsilcisi Mustafa Kocatürk, 100'e yakın şehit ailesi Gazi ve ilçe protokolü katıldı.

Açılış töreninde bir konuşma yapan ve dernek faaliyetleri hakkında bilgiler veren Dernek Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, tüm katılımcılara teşekkür ederek dernek tarihçesi hakkında bilgi verdi.

Başkan Kumartaşlı; "Afyonkarahisar'da, 1 Şube Başkanlığı 4 temsilcilik 3 irtibatçı olarak şehit ailelerimiz ve Gazilerimize fahri olarak hizmet ediyoruz. Bu dönem teşkilatlanmaya önem veriyoruz. İlimizin her ilçesinde bir temsilci veya irtibatçı atayarak şehit ailelerimizi ve Gazilerimizi temsil edecek ve onların emrinde hizmet edeceğiz. Sultandağı İlçemizde de şubemizi açmış olmaktan çok mutluyuz. Sultandağı Temsilcimiz Gazi Kemal Durmuş'a görevinde başarılar diliyorum" dedi.

Dualarla yapılan açılış sonrasında Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Sultandağı Şubesinde bir araya gelen protokol üyeleri ve Şehit aileleri ile Gaziler sohbet edip, sorun, talep ve önerilerini dile getirdiler.

BOYNUMUZ BÜKÜK KALDI

Açılış töreninin ardından bazı Şehit aileleri ve Gaziler, böylesine görkemli, geniş katılımlı ve 100 şehit ailesinin katıldığı açılışa İl Garnizon Komutanlığından, İl Jandarma ve İl Emniyet Müdürlüğünden katılımın olmayışına üzüldüklerini söylediler. Şehit aileleri; " Bizler Şehit aileleri ve Gazileri olarak hasta halimizde kilometrelerce yol geldik. Bir hafta öncesinden Garnizon Komutanlığı, İl Jandarma ve İl Emniyet Müdürlüğümüzü bizzat davet ettik ama gelen dahi olmadı. O yüzden biraz üzüldük ve boynumuz bükük kaldı. Ne diyelim canları sağ olsun. Demek ki bizden daha önemli işleri vardı." şeklinde sitem ettiler.

Editör: Haber Merkezi