“Türkiye Alparslan Türkeş Siyaset Akademisi Vakfı kuruluyor”

Ülkü Ocakları Afyon İl Başkanlığında bayrak değişimin yapıldığını söyleyen Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Kocacan, Türkiye Alparslan Türkeş Siyaset Akademisi Vakfı kurulacağını belirtti.

MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan haftalık basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Kocacan, “Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yıldırım’ın katılımıyla Ülkü Ocakları Afyonkarahisar İl Başkanlığında bayrak değişimi yapıldı. Eski Ocak Başkanımız Abdurrahman Timur Bayram’a ve yönetimine vermiş olduğu desteklerinden dolayı teşekkür ederim. Yerine atanan Ocak Başkanımız Oğuz Kaan Diler’e ve yönetimine başarılar dilerim. Amerika başta olmak üzere birçok Avrupa birliği ülkeleri ve içimizdeki siyasi uzantıları Ülkü Ocaklarını hedef tahtasına koyarak yıpratmaya çalışıyorlar. Ama bütün bu çabalar boşadır. Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Beyefendi'nin bizlere emanet ettiği iki kutlu mirası vardır; birincisi Türk Milliyetçiliğinin kalesi, ülkücülerin yegâne partisi MHP, ikincisi ise; Türklük gurur ve şuuruyla yoğrulmuş, İslam ahlak ve faziletiyle dolu Ülkü Ocaklarıdır. Bugün ocağımızda genç nesiller yetişmektedir. Artık aileler çocuklarını getirip ocağa teslim ederek, devletine ve vatanına faydaları birey olsun istiyorlar. Ülkü Ocaklarımızda gençlerimize eğitimler, sosyal faaliyetler ve dini değerlerimiz öğretiliyor”

“Türkiye Alparslan Türkeş Siyaset Akademisi Vakfı kuruluyor”

Türkiye Alparslan Türkeş Siyaset Akademisi Vakfı (TATSAV) adıyla bir vakıf kurulacağını söyleyen Başkan Kocacan, “Kurucu Liderimiz Başbuğ Alparslan Türkeş tarafından MHP ve Ülkücü Hareket’e bırakılan manevi ve siyasi mirasın; vakıf görünümlü bir çatı altında örgütlenen maksatlı çevrelerce istismar gayretlerinin artması üzerine, partimizce harekete geçilmiştir. Başbuğumuzun manevi mirasını korumak, adını, davasını ve bizlere emanet ettiği Türklük ülküsünü gerçek varisleri ve sahipleri olarak kıyamete kadar yaşatmak maksadıyla kendisinin adını taşıyan bir vakfın kurulması kararlaştırılmıştır. Türkiye Alparslan Türkeş Siyaset Akademisi Vakfı adını taşıyacak vakfın kuruluş çalışmaları başlatılmış olup en kısa zamanda tamamlanacaktır. Vakfın kısa adı TATSAV olacaktır. TATSAV faaliyete geçtikten sonra Alparslan Türkeş’i ve onun banisi olduğu Ülkücü Hareketi bundan böyle hiç kimse istismar edemeyecektir. Bunu yapan ailesi de olsa; Alparslan Türkeş adının ve geride bıraktığı kutlu mirasın sinsi amaçlar için kullanmasına müsaade edilmeyecektir. Böylece; MHP’nin birlik ve bütünlüğünü bozmayı, Ülkücü Hareketin tarihî misyonunu engellemeyi, camiamızda ikilik çıkarmayı hedef alan entrikaların döndürülmesi çabalarına son verilmiş olacaktır. Merhum Alparslan Türkeş’in gerçek ailesi, MHP camiası ve Ülkücü Harekettir. Milliyetçi-Ülkücü Hareket’te kan bağı değil; can ve inanç bağı, aidiyet hissi ve bilinci esastır. Alparslan Türkeş’in gerçek evlatları onun yolundan hiç ayrılmamış MHP camiasının mensupları ve Ülkücülerdir. Vakfın bizzat Kurucusu ve Başkanı Genel Başkanımız Bilge Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyimizdir. Yine bilgisi devlet adamlığı ve engin tecrübesiyle istismara açık kötü emellerine alet edilecek vakfı gerçek ülkücülere emin ellere emanet etmiştir”

“Cumhur İttifakı olarak en iyi hizmet sunmak için çalışıyoruz”

Cumhur İttifakı ruhu ile Afyonkarahisar’a hizmet etmek için yoğun bir tempo da çalıştıklarını söyleyen Başkan Kocacan, “Bu hafta Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek tarafından hizmete giren Şükrü Çelikalay Karayolları alt geçidinin açılışını gerçekleştirdik. 265 metre uzunluğunda ve 20 Milyon TL’ye mal olan proje şehrimize hayırlı olsun. Yine AK Parti İl Başkanımız ile birlikte esnaflarımızı ziyaret ederek talep ve isteklerini dinledik. Cumhur İttifakı olarak ne yapabiliriz diye çalışmalar başlattık. Diğer yandan ise Kadın, Aile, Çocuk ve Engelli Politikalar (KAÇEP) üyelerimiz, Şuhut ilçesinde bir dizi etkinlik yaparak faaliyetlerde bulunmuşlardır. Belediye başkanlarımız ise kendi bölgelerinde vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmak için yoğun bir şekilde çalışmaktadırlar. Yani MHP olarak her zaman vatandaşlarımızla iç içeyiz”

Editör: Haber Merkezi