Türk Ocakları'ndan Esma- Ün Nebi Sergisi
Türk Ocakları Şubesi'nce Afyonkarahisar'da ilk kez organize edilen Esma Ün Nebi Sergisi'nde Peygamber Efendimiz(S.A.V)'in güzel isimleri anlamları ile birlikte sergilendi.
Türk Ocakları Şubesi'nce Afyonkarahisar'da ilk kez organize edilen Esma Ün Nebi Sergisi'nde Peygamber Efendimiz(S.A.V)'in güzel isimleri anlamları ile birlikte sergilendi. Sergide 40 hadisi içeren eserlerde yer aldı.
Türk Ocağı Afyonkarahisar Şube Başkanı Doç. Dr. Yavuz Osman Birdane, Hz. Muhammed'in alemlere rahmet, insanlığa örnek olarak gönderildiğini ifade ederek, "O'nun nuru sayesinde bütün insanlık, kainat yeniden dirilmiş, şeytanlar bozguna uğramıştır. Biz Efendimiz'in isimlerinin yazıldığı bu tür sergiyi yapmaktan gurur ve şeref duyuyoruz. Günümüzde daha çok Allah'ın güzel isimleri olan Esma-ül Hüsna'yı pek çok insan bilmektedir. Ancak Peygamberimiz'in isimlerinin çok azı biliniyor." dedi. Birdane, Allah'ın isimleri gibi 99 adet eseri sergilediklerini kaydetti.
Afyonkarahisar Müftüsü Mustafa Kaya da Esma Ün Nebi Sergisi'ni 38 yıllık meslek hayatında ilk kez gördüğünü belirtti. Kaya, "Severek ve arzu ederek geldim. Peygamber Efendimiz'in birbirinden güzel ve anlamlı isimleri var. Arkadaşlarımız güzel bir çalışma yapmışlar. İsimlerinin altına da Türkçe anlamlarını yazmışlar. Çok güzel bir sergi olmuş. Sergi fotoğraflarını da müftülüğün ana sayfasına da koyacağız." dedi
Editör: Haber Merkezi