Türk İmar Sen Afyonkarahisar ailesi “Frig Vadisi” turunda

Türk İmar Sen Afyonkarahisar İl Temsilciliği hizmet kolu içerisinde bulunan AFAD, Tapu, Kadastro, Karayolları, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüklerinde çalışan üyelere yönelik, şehrimizin tarihi ve kültürel zenginliklerini daha yakından tanıtmak maksadıyla “Frig Vadisi” turu düzenleyerek üyeleri bir araya getirdi.

Türk İmar Sen Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından AFAD, Tapu, Kadastro, Karayolları, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüklerinde çalışan üyelere yönelik düzenlenen etkinlikler devam ediyor. Türk İmar Sen Afyonkarahisar ailesi “Frig Vadisi” turunda bir araya gelerek güzel bir birliktelik oluşturdular. Afyonkarahisar rehberlerinden Habip Akalın eşliğinde Anıtpark önünden geziye başlayan üyeler, öncelikli olarak İhsaniye / Döğer istikametinden gezi turuna başlayarak tarihi Döğer Kervansarayını gezdi. Eşsiz manzarası ile Emre Gölü etrafındaki tarihi ve kültürel miraslar ziyaret edildikten sonra üyeler göl kenarında atlı okçuluk standında at binip ok attılar. Arog filminin de çekildiği alan olan Nemeç Kayalıkları ve ilerisindeki Bayramaliler mevkiinde benzersiz doğa fotoğrafları çekiminden sonra “Yılanlı Taş-Aslanlı Taş” bölgelerini gezerek tarihi Ayazini köyüne geçtiler. Burada bulunan kaya mezarlarını, tapınakları ve özenle restore edilen Ayazini sokaklarını, hanlarını ziyaret ettiler.

“Farklı kurumlarda bulunan personellerimizin birbirini tanımasını sağlıyoruz”

Üye gezilerinin amacını açıklayan Türk İmar Sen Afyonkarahisar İl Temsilcisi M. Tolga Şahiner, “Üyelerimizin kamu da mevcut olan yoğun iş temposundan uzaklaşarak farklı kurumlarda bulunan personellerimizin birbirini tanıması, dostluk bağları oluşturularak sosyal ilişkilerinin gelişmesi yanında, ilimizdeki donanımlı rehberler eşliğinde yaşadığımız kentin tarihi, sosyal ve kültürel miraslarının tanıtılmasını sağlıyoruz. Afyonkarahisar’ın tanıtımı için ve ilimizde görev yapan personellerin şehri daha yakından tanıması için ilkini gerçekleştirdiğimiz bu gezinin inşallah devamı gelecekti” dedi.

Editör: Haber Merkezi