Türk Alman el sanatları atölyesi sergiyle taçlandı

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın eşi Emine Çoban'ın ev sahipliğinde bir dizi temaslarda bulunmak için ilimize gelen Hamm kadın girişimci dernekleri ile Afyonkarahisar kadın girişimci derneklerinin işbirliğiyle hazırlanan 'Türk- Alman El Sanatları Atölyesi' isimli proje başarıyla tamamladı.

Kültürlerin kaynaşmasına vesile olan ve bir hafta süren etkinlikler kapsamında Hamm heyetinin yaptığı el satanları ürünleri ile çekilen fotoğraflardan oluşan sergi, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın eşi Emine Çoban’ın ev sahipliğinde, Vali Mustafa Tutulmaz’ın eşi Fatma Tutulmaz, protokol eşleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda seçkin davetlinin katılımıyla açıldı.

Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekiplerinin gösterileriyle başlayan program, sergi açılışıyla devam etti. Açılış konuşmasını yapan Emine Çoban, Hamm heyetini ilimizde ağırlamaktan ve kardeş şehir ilişkilerini böylesi güzel bir proje ile taçlandırmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Birbirinden değerli el sanatları ürünleri tanıtmaktan ve Afyonkarahisar mutfağının kapılarını Hamm heyetine açmaktan büyük keyif aldıklarını söyleyen Emine Çoban, konukların Afyonkarahisardan güzel anılarla ayrılacaklarını söyledi. Programda ayrıca 'Türk- Alman El Sanatları Atölyesi' projesine katılan heyete sertifikaları takdim edildi.

Editör: Haber Merkezi