Turizm Haftası Kortej Yürüyüşü ile Başladı

Turizm Haftası Vali Mustafa Tutulmaz’ın Katıldığı Kortej Yürüyüşü ile Başladı

Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası nedeniyle Afyonkarahisar’da çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Vali Mustafa Tutulmaz’ın katılımıyla Cumhuriyet Meydanından Millet Hamamına kadar mehteran takımı eşliğinde kortej yürüyüşü yapıldı.

Turizm Haftasının başlangıç programı olan Kortej Yürüyüşüne Vali Mustafa Tutulmaz, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Tanır, il müdürleri, kamu kurum ve kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yürüyüş öncesi Cumhuriyet Meydanında yapılan kılıç kalkan ekibinin gösterisi halkın büyük ilgisini toplarken seyredenlerden de büyük alkış aldı.

Daha sonra Vali Mustafa Tutulmaz ve beraberindekiler Turizm Haftasına dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen kortej yürüyüşü ile Cumhuriyet Meydanından Millet Hamamına yürüdü.

Millet Hamamı toplantı salonunda yapılan Turizm Haftası kutlama programı çerçevesinde düzenlenen programda konuşan Vali Mustafa Tutulmaz, Afyonkarahisar’ın tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerine dikkat çekerek, Afyonkarahisar için büyük bir potansiyel oluşturan söz konusu eşsiz değerlerimizin turizme kazandırılması ve katma değer oluşturması için yapılan tanıtım faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

Sosyal Medya Tanıtımı Çok Önemli

Konuşmasında Afyonkarahisar için büyük önem taşıyan Anadolu Açık Hava Müzesi haline gelen Frig Vadileri ve Frig Vadileri içerisinde yer alan Emre Gölü, Ayazini Köyündeki Frig yapıları, Osmanlı'nın ve Selçuklu eserleri, Kocatepe, Eber Gölü, Termal Turizme bağlı olarak Spor Turizmi ve Sağlık Turizmi, Mevlevi kültürü ve eserleri gibi konulara değinen Vali Mustafa Tutulmaz, bu değerlerimizin tanıtımı için sosyal medyanın aktif kullanılması gerektiğine dikkat çekerek “Biz de Afyonkarahisar Valiliği olarak sosyal medyayı çok aktif kullanıyoruz. Tanıtımı da bu vesile ile her geçen gün biraz daha üst düzeye çıkarıyoruz. Hatta visitafyon diye bir sitemiz ( www.visitafyon.org ) ve bir uygulamamız https://play.google.com/store/apps/details?id=com.hakan.tr.routeturkeyvisitafyon ) var. Bu siteyi ve uygulamayı incelemenizi tavsiye ediyorum. İlimizin tanıtımı için bu çalışmalardan herkesin haberdar olmasını sağlamalıyız” dedi.

İlimize Marka Değeri Katmaya Çalışıyoruz

Valilik olarak tanıtım faaliyetleri kapsamında yürütülen çalışmalara da değinen Vali Tutulmaz: “Değişik fuarlarla, festivallerle ve çalıştaylarla ilimizi her zaman gündemde tutmaya çalışıyoruz. Farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Yaptığımız bu çalışmalarla ilimize marka değer katmaya gayret ediyoruz. Afyonkarahisar ismi bir marka değer haline geldiği zaman ilimize gelen kişi sayısında büyük bir artış olacak. Geçen yıl yine bu programda biz öyle çalışacağız ki öyle ilimizi tanıtacağız ki bir gün gelecek ‘Afyonkarahisar'a gelmemek vatandaşlar da bir eksiklik olarak hissedilecek’ demiştim ve o eksikliği inşallah bir kısmını bu yıl giderdik. Bir iki yıl içerisinde tamamen vatandaşlar da eksiklik hissini gerçekleştirmiş olacağız. Buna yürekten inanıyorum. Bu kapsamda Kitap Fuarı, Lezzet Festivali, Film Festivali gibi daha birçok çalışma yürütüyoruz. 26 Nisan’da GASTRO Afyon Uluslararası Turizm ve Lezzet Festivali var. 1 Mayıs’ta 19. Afyonkarahisar Caz Festivali var. Bunun gibi sayısız etkinliğe, çalıştaylara, sempozyumlara ve daha birçok çalışmaya ev sahipliği yaptık. Yapmaya da devam ediyoruz” diye konuştu.

Termal Kent Çalışmamız İle İlimizin Önemi Daha Da Artacak

Üniversite ile işbirliği halinde sağlık turizmi ile ilgili çok büyük çalışmalar yapıldığının altını çizen Vali Mustafa Tutulmaz: “Sağlık turizmi de bizim için önemli alanlardan birisidir. Şu anda 27000 yatak kapasitemiz var. Bu gelenlerin önemli bir kısmı eğlenmek amacıyla gelse de sağlık amacıyla gelenlerde önemli bir oranda teşkil ediyor. Bunun yanında Termal Kent çalışmamız var. Üniversitemizin ve bizlerin hep beraber ilimizin ortak çalışmasıdır. İnşallah onu gerçekleştirdiğimiz de gerek termal sağlık turizminde gerek üniversite ikinci üniversitenin kurulmasıyla medikal sağlık turizminde önemli bir başarı elde edeceğiz. Yine marka değeri oluşturmak için bir diğer çalışmamızdan birinden de başarı elde ettik. Artık Afyonkarahisar Avrupa Tarihi Termal Kentler Birliği'nin üyesidir yani 40 küsur Avrupa şehrinden birisidir. Bu anlamda Turizm Haftasını kutluyor, ilimiz için kazanımlar oluşturmasına vesile olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Programda Vali Tutulmaz’ın konuşmasının ardından AKSAM Halk Dansları Topluluğu bir gösteri sundu. Afyonkarahisar Halk Eğitim Merkezi Ney ve Bağlama Kursu öğretici ve kursiyerlerinin sunduğu müzik dinletisi de büyük beğeni topladı.

Masallar Afyonkarahisar adlı yarışmada derece alan öğrencilere de ödülleri verildi.

Vali Mustafa Tutulmaz ve protokol üyelerinin Güleney Yalçınkaya tarafından açılan Ekolojik Baskı ve Keçe Sergisi ile Afyonkarahisar Güzel Sanatlar Derneği kursiyerlerinin Karma Yağlı boya Resim Sergisi ve Emir Murat Özdilek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı sebze meyve dekor çalışması ve origami çalışmasını incelemesiyle etkinlikler sona erdi.

Editör: Haber Merkezi