Turizm Fakültesi Öğrencileri Yemek Tariflerini Usta Şeflerden Alıyor


Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü tarafından çevrim içi düzenlenen etkinlikte öğrencilere Akrones Otel şef aşçısı Ali Özgür tarafından Afyonkarahisar’ın yöresel yemeklerinin yapımı anlatıldı.

AKÜ Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mustafa Sandıkçı düzenlenen etkinlikle ilgili olarak salgın nedeniyle Turizm Fakültesi tarafından uygulama mutfağına kurulan kamera ve dizüstü bilgisayar vasıtasıyla internet üzerinden kentteki 5 yıldızlı otellerin usta şefleri tarafından gastronomi şehri Afyonkarahisar’ın yöresel yemekleri ile tatlıların yapılışını öğrencilere aktarıldığını belirtti.

Sandıkçı, meslek derslerindeki öğretim görevlilerinin fakültenin mutfak bölümünde uygulama videoları çektiklerini ifade etti. Sandıkçı, “Bu çekilen videolar çevrim içi programlar üzerinden öğrencilere aktarılıyor. Bu videolar ‘youtube’ üzerinden yayınlandığı için hem kendi öğrencilerimiz hem de diğer üniversitelerin gastronomi bölümü öğrencileri yararlanabiliyor” dedi.

Afyonkarahisar’ın gastronomi şehri olduğunu belirten ve öğrencilerin normal ders içeriklerinin yanı sıra kentin yöresel lezzetleri hakkında bilgi sahibi olmaları istediklerini anlatan Sandıkçı, bu kapsamda da Afyonkarahisar’daki 5 yıldızlı otellerin usta şefleriyle sürekli iletişim halinde olduklarını ifade etti. Sandıkçı “Bu kapsamda, şehrimizin iki coğrafi işaret tescilli ürünleri olan ‘ekmek kadayıfı’ ile ‘manda kaymağı’ hazırlanışlarını içeren uygulamalarını yaptık. Usta şefimizin anlatımı ve yapımıyla bütün öğrencilerimiz fakültemizin internet programları üzerinden izlediler” diye konuştu.

Sandıkçı, termal turizmde ve gastronomide önemli bir kent olan Afyonkarahisar’da AKÜ Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünün Turizm Eğitim Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu tarafından akredite edilen bir bölüm olarak salgın döneminde de teknolojik imkanlar dahilinde öğrencilerin daha iyi yetişmeleri adına benzer etkinlikleri sürdüreceğini sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi