Turizm Değerlendirme Toplantısı Vali Gökmen Çiçek Başkanlığında Yapıldı

Afyonkarahisar’ın turizm potansiyelini, yerli ve yabancı turist sayısını artırmak, sektörün temel sorunlarını bir an evvel çözmek, şehre değer katmak ve devam eden turizm projelerini değerlendirmek amacıyla Vali Gökmen Çiçek başkanlığında Turizm Değerlendirme Toplantısı yapıldı.

Termal bir otelde düzenlenen toplantıya Vali Gökmen Çiçek’in yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Vali Yardımcıları Dr. Mehmet Boztepe, Nurullah Kaya, Mehmet Keklik, İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, termal otellerin genel müdürleri ve turizm sektörü temsilcileri katıldı.

Şehri Ortak Bir Akılla Herkese Tanıtmalıyız

Toplantı öncesi konuşan Vali Gökmen Çiçek: “Afyonkarahisar turizm alanında belli bir noktaya gelmiş bir il. Ancak yurtdışına tanıtım noktasında almamız gereken yolumuz var. Termal turizm alanında işini bu denli ciddi yapan, hizmet anlamında kaliteli ve hakkıyla yapan otelcilik sektörü yok diye düşünüyorum. Afyonkarahisar, gelen her misafirin güzel hatıralarla geri döndüğü bir şehir. Pandemi sürecinde de sıkıntılı bir durum yaşayan misafirimiz olmadı. Bu anlamda tüm otel yöneticilerini kutluyorum. Afyonkarahisar’da bugüne dek belli bir turist ve misafir potansiyeli oluşmuş. Bizlerin Afyonkarahisar’a daha önce gelmeyenleri yani buranın kültürel ve turizm değerlerini bilmeyenleri kente çekmemiz gerekiyor. Bunlarla ilgili ciddi manada çalışma yapmamız gerekiyor. Afyonkarahisar’ın termalin başkenti, mermerin başkenti, sporun başkenti olduğunu biz biliyoruz ancak bunu tam olarak ortak bir tanıtımla ortaya koymamız gerekiyor. Bu ili yabancı turistlerin, Uzakdoğu turistlerinin, Avrupa ve Ortadoğu’da yaşayan insanların Afyonkarahisar sokaklarında gezdiği ve artık her sokak başında bizim misafirperverliğimizi gören yabancı turistlerin olduğu bir kent haline getirmemiz gerekiyor. Bugünden sonra hepimizin ortak hedefi bu olmalı diye düşünüyorum. Bunun sadece şehrin Valisinin demesi ile olacak bir iş olmadığını biliyorum. O açıdan hep birlikte ortak bir fikir bulmalıyız” dedi.

Yabancı Turistin Daha Fazla Olması Gerekiyor

Afyonkarahisar’a çok fazla yabancı turistin gelmemesinin kendisini çok üzdüğünü kaydeden Vali Çiçek: “Afyonkarahisar termal bir kent ama artık bu işi bir adım öteye taşımalıyız. Sadece termali ya da otelimizi satarak bu iş olmayacak. Şunu açıkça söyleyeyim hepimiz Avrupa’ya birçok şehre gittik. Biz hep beraber otel odası satmaktansa şehri satmayı başardığımız an bu işin olacağı noktasında hemfikiriz. Kesinlikle ben artık bu saatten sonra sizlerden de onu rica edeceğim. Bizim Afyonkarahisar’ı bir bütün olarak satmamız gerekiyor. Bütün tanıtımlarımızın Afyonkarahisar üzerine olması gerekiyor. Afyonkarahisar’ın o kadar özelliklerine rağmen yurtdışından çok fazla misafirlerin gelmemesi beni gerçekten acayip derecede üzüyor. Pandemi süreci olmasa şuan bizim sokaklarımızın tıklım tıklım olması gerekiyor. Birçok yerde İngilizce ve başka dillerde konuşan insanların bu misafirperverliğimizi ve bu kenti tanıması gerekiyor. Allah o kadar çok nimet vermiş ki şehrimize her şey var. Sağlık turizmi diyorsanız var. Spor turizm de ise Dünya Motokross Şampiyonası yapılıyor. Bu kent tesislerin en güzellerine sahip. 28 bin yatak kapasitesinden bahsediyoruz bu acayip bir şey. Bunun karşılığında sadece yerli turistin ve sadece bilenlerin gelip gitmesi ile bu işi götüremeyeceğimiz aşikâr. Ben bu şehirde 3-4 proje yapıp sonra çekip giden biri olmak istemiyorum. İşte bunun için neler yapabiliriz hep birlikte kafa yormalı ve ortak bir yol haritası belirlemeliyiz” ifadelerini kullandı.

Vali Gökmen Çiçek’in konuşmasının ardından turizm alanında öncelikli sorunlar, yapılması gereken çalışmalar, tanıtım konusunda izlenecek yol, sektör temsilcilerinin bu konudaki görüşleri, turist çekmek için atılacak adımlar, ulaşım, altyapı, birlik ve beraberlik noktasında neler yapılabilir noktasında karşılıklı görüş alışverişinde bulunularak, görüşler oylamaya sunuldu.

Şehrin Tanıtım Sloganı "Gizemli Şehir AFyon"

Yaklaşık 4 saat süren toplantı sonrasında alınan kararları Vali Gökmen Çiçek açıkladı. Şehrin gelişmesi adına alınan tüm kararların takipçisi olacağını belirten Vali Gökmen Çiçek: “Spor turizmini geliştirmek noktasında özellikle kente gelen kulüplerin sayısını artırmak adına şehir merkezine 2 adet, Sandıklı’ya 2 adet nizamiye saha yapacağız. Gazlıgöl için de talep alacağız. Şehri bir bütün olarak ele alıp il ve ilçeleri tek bir tanıtımla bütün olarak tanıtacağız. Nisan ayı itibariyle ulusal basınla yoğun diyalog içerisinde büyük çaplı tanıtımlar yapacağız. Şehri tanıtmak için “Gizemli Şehir Afyon” sloganını hep birlikte tüm paylaşımlarda ve tanıtımlarda kullanacağız. Tanıtımın sürekli ve tek elden yapılabilmesi adına Vakıf, Şirket ya da Birlik oluşturulması adına çalışmalar yapacak ve bu konuda bir yol belirleyeceğiz. 17 Şubat’ta tekrar toplanarak bu konuda yapılacak yeni çalışmaları ve alınacak kararları tekrar değerlendireceğiz” dedi.

Vali Gökmen Çiçek’in açıklamasının ardından toplantı sona erdi.

Editör: Haber Merkezi