Turex ’’Biz de ekmeğimizin peşindeyiz’’

Afyonkarahisar da hizmet veren Turex halk otobüsleri firması Yönetim Kurulu Başkanı Galip Şanlı, Turex’in fiyat politikası ve Afyonkarahisar’daki toplu taşıma konusunda önemli açıklamalarda bulundu.
Turex’in Afyonkarahisar'da 1 Temmuz'da 4. hizmet yılına girmesi üzerine kartlı binişlerde indirim yaptığı kampanyaya değinen Şanlı, ''Hepinizin bildiği gibi bu kampanyayı her yıl yapıyorduk, bu yılki biraz erken başladı. Bu kampanya halkın talebine göre bir süre daha devam edecek. Büyük bir ihtimalle 20 Ağustos gibi doğalgazlı otobüslerimiz gelmeye başlayacak. Doğalgazlı araçların gelmesiyle de fiyat politikamızı tekrardan değerlendireceğiz'' diye konuştu.
Şanlı, şöyle konuştu:
‘’Bu kampanya haricinde de rekabet konusunda yaşadığımız bazı olayların davası sonuçlandı, bunlardan bahsedeceğiz. Dün sabah itibariyle başladığımız indirim kampanyasının büyük faydasını gördük. Vatandaşlardan çok güzel tepkiler aldık. Dün başladığımız kampanyada ilk günde binin üzerinde kart satışı yaptık. Bu çok güzel bir rakam, hem vatandaşın, hem bizlerin yararına, ayrıca bu kampanya sadece fiyat değil bir de ücretsiz aktarma söz konusu. 45 dakika içinde ikinci bir hatta aktarma da ücretsiz. Kampanyanın süresini vatandaşın ilgisi belirleyecek. Belki doğalgazlı araçlar geldikten sonra yapılacak hesaplamalara göre bir ikinci indirim daha söz konusu olabilecek. Çünkü doğalgazın bizlere yüzde 40 gibi bir artısı olacak. Bizler de bunu vatandaşa yansıtmayı planlıyoruz.’’
Gazetecilerden gelen sorulara cevap veren Şanlı, şunları söyledi:
‘’Fiyat konusunu belirleyen konu öncelikli olarak yakıt oluyor. Geçtiğimiz ocak ayında mazot fiyatları tavan yapınca bizler de mecburen zam talebinde bulunduk. Şu an ise mazot fiyatlarında bir gerileme var, bunu vatandaşa yansıtmaktayız. Fiyat konusunda net bir rakam veremiyoruz çünkü bu şehrin yapısı dağınık olduğu için sürekli değişiyor. 'fyonkarahisar da hizmet vermeye başladığımız günden itibaren zaten insanlara bir çok artı sağladık. Bizden önce aktarma diye bir şey var mıydı ya da öğrencilere sınırsız biniş gibi bir şans, bir ay içinde 200 kez biniş yapan öğrenci var. Aldığımız ne? 50 TL, hesaplayınca 25 kuruşa gelir biniş başına’’ diye cevapladı.
Otobüslere kurşun sıkanların 2.5 yıl hapis cezası aldıklarını anlatan Şanlı, minibüslerle rekabet konusunda şunları söyledi:
''Fiyat indirimi konusu gerginliğe neden olmaz çünkü aynı şartlarda hizmet verirken de birçok sıkıntı yaşadık. Defalarca araçlarımız ya da şoförlerimiz saldırıya uğradı. Bundan bir hafta öncesinde bir mahkeme kararı çıktı. Bizim aracımıza kurşun sıkmadığını söyleyen şahıs, 2 buçuk yıl hapis cezası ve 4 bin 500 TL para cezası aldı. Yani yapmadım diyenlerin belgesi burada. Elindeki barut izinden telefon görüşmelerine kadar her şeyi mahkeme ortaya koydu. Bunlar gibi elimizde birçok karar var. Ben bugüne kadar şoför esnafını suçlamadım. Duraklar içerisinde kendini bilmez serserilerin bilerek ve planlı olarak yaptığı işler amaçları da şu Turex’in şoförlerini yıldıralım çalıştırmayalım.’’

-''4 yıldır yılmadık''-

Şanlı, 4 yıldır burada olduklarını, birçok sorun yaşandığını ancak yılmadıklarını belirterek, amaçlarının şov yapmak olmadığını, sadece halka hizmet etmeyi amaçladıklarını kaydetti. Şanlı açıklamalarına şu şekilde devam etti:
''Minibüsçüler geldiler, rakamlar konuştuk pazarlıklar ettik. Ancak son aşamaya gelinince her ne hikmetse vazgeçildi. Benim haberim yok minibüsçüler Kayseri’ye gidip oradaki toplu taşıma modelini görmüşler. Oradaki minibüsçüler de onlara bu işin çözümü otobüs demişler. Minibüsçüler yine gelsinler yine görüşelim yeter ki şu toplu taşıma işini bir düzene koyalım. Hatlara göre büyüklükte araçlar alalım. Biz 3 ilde hizmet veriyoruz hiçi bir ilde bu kadar çok sorun yaşamıyoruz. Artık şoförlerimiz yıldı. 30 tane araç garajda yatıyor, neden şoför yok.’’
Editör: Haber Merkezi