Turamanlar: “Anatomisiz tıp olmaz”
 
Gün FM’de yayınlanan Sağlık Olsun programı dinleyicileriyle buluştu.
Programa bu hafta Afyon Kocatepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ozan Turamanlar konuk olarak katıldı.
“Anatomi insan vücudunu inceler”
Anatominin insan vücudunu inceleyen bilim dalı olduğunu kaydeden Turamanlar, “Anatomi, insan vücudunu çeşitli bölümlere, birimlere ve sistemlere ayırarak inceleyen ve araştıran bilim dalıdır. Anatomi Tıp Fakültesi 1 ve 2.sınıflarında ve sağlık yüksekokullarına ders olarak vermekteyiz. Anatomi derslerimiz hem teorik hem de pratik olarak işleniyor. Pratik derslerimizde öğrencilerimize oluşumları maketlerde ya da kadavra üzerinde oluşumları gösteriyoruz. Tıp Fakültesi’nde 1 ve 2.sınıf öğrencileri yoğun olarak Anatomi eğitimi görürler. Anatomisiz tıp olmaz diye tıp camiası tarafından bilinen bir söz vardır. Anatomi, bir hekim için, bir sağlıkçı için vazgeçilmez bir bilim dalıdır” diye konuştu.
“Öğrencilerimizden Afyonlu olanların sayısı daha az”
Afyon Kocatepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin öğrenci sayısının her geçen yıl arttığını söyleyen Turamanlar, “Öğrencilerimizden Afyonlu olanların sayısı daha az. Genelde komşu şehirlerden gelen öğrencilerimizin sayısı fazla. Tıp Fakültemizin 1 ve 2.sınıflarında ben bu durumu gözlemledim. Bunun nedenini açıkçası bilemiyorum. Tıp Fakültemizi görmek isteyen Afyonlu öğrenci ve velilerimiz bizzat gelerek Fakültemizi tanıyabilirler. Bizler kendi bölümlerimizi ve branşlarımızı dileyen öğrenci ve velilerimize tanıtabiliriz. Buna açık olduğumuzu belirtmek istiyorum” şeklinde değerlendirmede bulundu.
“Hekimlik mesleği yaşandıkça daha çok öğrenilen bir meslek dalıdır”
Tıp Fakültesi’ni tercih etmek isteyen öğrencilere seslenen Turamanlar, “Tıp Fakültesi zordur. Ama bu zorluk aşılmayacak ölçüde değildir. Öğrencilerimizin biraz daha gayretli olmalarını isteriz. İyi bir hekim yetiştirmek için tüm öğrencilerimizle yakından ilgileniriz. Tüm öğrencilerimizin bu bölümü seçtikten sonra kendilerini geliştirmeleri de çok önemlidir. Bizlerinde bu anlamda tüm öğrencilerimize kapımız her zaman açıktır. Hekimlik mesleği yaşandıkça daha çok öğrenilen bir meslek dalıdır” diye konuştu.
Programda hareketsiz yaşamın sakıncalarına değinen Turamanlar, sporun öneminin altını çizerek, kendisinin kurduğu bir spor kulübünün bulunduğu bilgisini aktardı.
Program sonrası bir süre Gün FM Yönetim Kurulu Başkanı Fadime Akar ile de görüşen Afyon Kocatepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ozan Turamanlar, Gün FM’e yayın hayatında başarılar diledi. Akar, ise konuğuna teşekkür ederek, çalışmalarında kolaylıklar diledi.
 
 
Editör: Haber Merkezi