TÜFAD Başkanı Mustafa Keser’in keseri!

Türkiye Futbol Antrenörler Derneği Afyon Şubesi Başkanı Mustafa Keser hakkındaki iddialara bir yenisi daha eklendi.

Daha önceki yıllarda, dernekte yolsuzluk yptığı iddiasıyla yargılanan ve Afyon Asliye Veza Mahkemesince cezalandırılan ancak Yargıtay tarafından eksik inceleme yapıldığı gerekçesiyle bozulan ve vergi müfettişinin zaman aşımı nedeniyle rapor yazamaması üzerine Başkan Keser hakkındaki davanın düştüğü öğrenildi.

Ayrıca, Mustafa Keser’le ilgili birçok şikayet dilekçesinin olduğu ve yargıya intikal ettiği iddia edildi.

Dün, Nuribey Belediye Spor Kulübü yönetimi tarafından yapılan açıklamada, TÜFAD Başkanı Mustafa Keser’in taraflı hareket ettiği, Nuribey Belediye Spor’un liderliğini engelleme amacı taşıdığı iddia edildi.

Nuribey Belediye Spor Kulüp yönetimince yaptığı açıklama;

“Bilindiği üzere; Bizler Nuribey Belediye Spor Kulübü yöneticileri olarak fair olayı on planda tutarak musabakalar başlamadan aylar öncesinde hedefimizi şampiyon belirledik ve takımımızı ona göre kurmaya karar verdik. Bu doğrultuda takıma yarar sağlayacağını düşündüğümüz oyuncuları transfer ettik ve haftada 2 defa düzenli antreman yaparak iyi bir takım oluşturduk. Afyonkarahisar Ili 2. Amatör Küme müsabakaları 4 Mart 2018 tarihinde başladığından itibaren yaptığımız maçlarda istediğimiz sonuçları aldık. Gurubumuz da puan olarak bize en yakın rakibimiz olan Taşoluk Belediye Spor ile yaptığımız güzel bir maç sonucu rakibimizi, 2 kişi eksik olmamıza rağmen2-0 yenilgiden 5-2 gibi net bir skorla yenmeyi başardık ve gurupta hak etiğimiz yer olan liderliğe yükseldik. Herkesin bildiği gibi, Afyonkarahisar ilinde amatör spor müsabakalarında ve takımlarında yönetici olarak görev yapan arkadaşlarımız gönüllülük esasına dayanan, bu işe gönül vermiş 3-5 arkadaşların görev almalanyla yürütülen iştir. Bu bağlamda yöneticilik görevini yürüten arkadaşlar adı üstünde kulüpleri gibi onlarda AMATORDUR. Dolasıyla yöneticilik konusunda bizlerinde eksiklikleri elbette vardır. Ancak Bu durumda biz yöneticileri bilgilendirme ve eksikliklerimizi giderme konusunda bizlere yardımcı olacak olanlarda ASKF. TUFAD ,Futbol Il Temsilciliği, Futbol İl Hakem Heyeti , Saha Komiserleri Derneği gibi üst kurullardır.

Bizler Nuribey Belediye Spor Kulübü olarak en yakın rakibimiz Taşoluk Belediye Spor ıle yapmış olduğumuz müsabakadan 5-2 galip ayrıldıktan sonra. gurubumuzda fairplay anlayışından uzak , sahada kazanılamayan maçları masada kazanarak şampiyon olma girişimleri başlamıştır. Son hafta itibarıyla yapılan maçlar sonunda puanlama aşağıdaki gibi olmuştur.

NURİBEY BELEDİYE SPOR 6 5 1 0 24 7 17 16 2 TAŞOLUK BELEDİYE SPOR 6 4 0 2 31 13 18 12 3 MAHMUTKOYU 1453 GENÇLIK SPOR 6 3 3 0 23 8 15 12 4 TATARLI GENÇLIK SPOR 6 3 1 2 14 15 -1 10 5 SİNANPAŞA AYVALI SPOR 6 2 1 3 17 16 1 7 6 BALÇIKHISAR BELEDİYE SPOR 6 1 0 5 8 25 -17 3 7 TOPAÇ SPOR 6 0 0 6 5 38 -33 0

Maalesef Sinanpaşa gibi güzide ilçemize bağlı iki kulüp, "Nuribey Belediye Spor Külübünün bugüne kadar herhangi bir antrenör ile anlaşmadığı gerekçesi" ve "antrenörün sahaya girmediği gerekçesi" ile, Taşoluklu Yöneticiler Taşoluk Belediye Spor -Nuribey Belediye Spor maçına, şu anda gurubumuzda hiçbir iddiası olmamasına rağmen Sinanpaşa Ayvalı Spor ise , Nuribey Belediye Spor-Şuhut Topaç Spor maçına itiraz etmiştir. Işin ilginç ve bir o kadar da manidar yanı, itiraz sürelerindedir. ItirazIar İl Tertip Komitesine yapılacaksa 5 gün içerisinde, Amatör Disiplin Kuruluna yapılacaksa 7 gün içerisinde yapılması gerekirken", kendilerine hiçbir getirisi olmayan, Sinanpaşa Ayvalı Spor, bizim Topaç Spor maçımıza 8. Gün sonunda itirazda bulunmuşlardır. Peki Sinanpaşa Ayvalı Spor yönetici arkadaşlara sormak istiyoruz . itiraz ettikleri Nuribey-Topaç maçında Topaç Sporda antrenör ile anlaşmamıştı. Neden aynı maçta sadece Nuribey hocasına itiraz ettiniz ? Topaç Spor'un puan kaybetmesi Yandaşlık ettiğiniz takıma yaramıyor mu? Yoksa.

Başkanı Mustafa KESER tarafından belgelerimiz alınmış, Antalya Bölge Müdürlüğünde görevli Sibel Hanımla telefonda yanımızda konuşarak evrakları 22/03/2018 Perşembe Günü gönderilirse Topaç maçına yetişeceği söylenmiştir. Fakat bizden 22/03/2018 tarihinde alınan evraklar maalesef gününde gönderilmemiş ve antrenörümüzün lisansı 30/03/2018 onaylanmıştır. Buda göstermektedir ki biz görevimizi yaptığımız halde TUFAD evraklarımızı geciktirerek bizi mağdur etmiştir. Yapılan herhangi bir eksiklik var ise bu tamamen TÜFAD' a aittir.

Ayrıca Diğer Takımların antrenör belgelerinin çıkarılması hakkında kulübümüzün bilgisi yokken; diğer kulüplerin bizim kulübümüzün antrenör belgesi hakkında bilgi sahibi olması da düşündürücüdür. Buradaki sorumsuzlukta tamamen TUFAD' a aittir. Yine 12 madde de ne diyor ? . Bu sürecin uygulanmasında "Futbol İl Temsilcisine, ilin TÜFAD $ube Başkanlığı yardımcı olacaklardır" diyor .Şimdi soruyorum; peki siz ne iş yapıyorsunuz? Göreviniz sadece üyelerinizden aidat almak mı? Bu konuda kulüplere ne kadar yardımcı oluyorsunuz ? Şimdi bizlere sakın belgeleri Antalyaya gönderdik yetişmedi gibi mazeret belirtmesinler çünkü ASKF tarafından Antalya iline gönderilen (Işlemleri Antalya'da yapılması gereken) lisans ertesi gün işlemleri tamamlanarak elimize geçmiştir. Ayrıca aynı zaman diliminde başka kulüplerin Teknik sorumlu belgelerinin işlemleri yetişirken neden bizim işlemlerimiz yetişmemiştir. Burada TÜFAD' ın işgüzarlığı hem bizi hem de rakiplerimizi zor durumda bırakmış, bu durum bir çok kulübü etkilemiştir.

Yukarıda belirttiğim gibi biz yöneticiler de ligimiz ve futbolcularımız gibi amatör yöneticileriz. Burada bizlere yardımcı olmasını beklediğimiz üst kurullardan bazıları maalesef hem görevlerini yapmamış hem de bizleri zor durumda bırakmışlardır. Kulübümüze İI Temsilciliği ve TÜFAD işbirliği ile talimat gereği resmi bir ihtar yada uyarı qelmemiştir. Bizler elbette yapılacak olan itiraza bilgi ve belgelerle savunmamız, yapacağız. Sakın ha TÜFAD ve Il Temsilciliğinin yapmış olduğu daha doğrusu yapmamış olduğu görevi nedeniyle 3 puanımızı sılmeye kalkışılmasın. Çünkü kural yukarıda belirttiğim şekilde açık ve nettir. Kendi ihmallerini kapatma adına aleyhimize olası çıkacak olan olumsuz kararı en üst düzey itiraz mercilerine yapacağız çünkü o maçta çocuklarımızın emeği ve alın teri vardır. Bir satırda itiraz eden rakiplerimize; daha lig bitmedi puanlar birbirine çok yakın, değişik kulislerle bölgesine yakın takım yöneticileriyle işbirliğine giderek değil de, lekesiz tertemiz, masada değil de sahada maç yaparak amatör ruh hazzını yaşayarak kazanılan şampiyonluklar daha güzel olmaz mı?

Editör: Haber Merkezi