TSK Harp, Silah Araç ve Gereçleri Sergisi

Büyük Taarruz Zaferimizin 100. Yılı kapsamında Afyonkarahisar Hava Meydan Komutanlığı'nda TSK Harp Araçları sergisi açıldı. Afyonkarahisar protokolünün tam katılım sağladığı programda sergide bulunan mühimmat araç ve gereçler ile Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları adeta göz doldurdu, göğüs kabarttı.

Savunma Sanayi ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin donanım ve sistemleri Hava Meydan Komutanlığı'nda TSK Harp Araçları sergisi ile ilk kez görücüye çıktı. Büyük Taarruz Zaferi'nin 100. Yılına özel ilk kez TSK tarafından düzenlenen serginin resmi açılışı törenle yapıldı. Törene Valimiz Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp, Milletvekillerimiz Veysel Eroğlu, İbrahim Yurdunuseven, Mehmet Taytak, Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Afyonkarahisar Hava Meydan Komutanlığı'ndaki programda, Türk Silahlı Kuvvetlerine ait harp araç gereçlerinin yanı sıra, "Büyük Taarruz'un 100. Yıl Dönümü Sergisi" ile AA'nın "Zaferin Askeri Mehmetçik Fotoğraf Sergisi" de yer aldı. Programda kara, deniz ve hava kuvvetleri ile Türk Hava Kurumuna ait unsurların yanı sıra Türk Yıldızları da statik hava gösterisi sundu. TSK'nın tüm araç ve gereçlerinin, askeri ekipmanlarının yer aldığı sergide, aynı zamanda Türkiye'nin en kapsamlı dinamik ve statik hava gösterileri yapılıyor. İzleyenleri gökyüzüne kilitleyen gösteriler ve sergi 3 gün süreyle tüm vatandaşlarımıza açık olacak.

BELEDİYEMİZDEN ÜCRETSİZ TAŞIMA HİZMETİ

TSK Harp, Silah Araç ve Gereçleri Sergisi, 26 Ağustos'a kadar gezilebilecek. Saat 10 ile 19 arasında açık olacak Hava Meydan Komutanlığı'na Beleidyemiz tarafından vatandaşlarımız ücretsiz bir şekilde taşınacak. Her yarım saatte bir Zafer Meydanı, Ataköy Migros ve Park Afyon önünden ücretsiz araç kaldırılıyor. Türkiye'nin en kapsamlı hava gösterilerinin yapılacağı Statik Hava ve Harp Araçları Sergisi ve Hava Gösterilerinin yapılacağı etkinlikleri 3 gün süreyle devam edecek ve vatandaşlar gün boyu ziyaret edebilecek.

ONUR VE GURUR DUYUYORUZ

Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, Büyük Taarruz'un 100. Yılı dolayısıyla TSK'nın Harp, Silah Araç ve Gereçleri Sergisi'nin ilk kez Afyonkarahisar'da yapılmasına vesile olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederek, 20 yılın üzerinde savunma sanayisinde yapılan yatırımların gezilip görülebileceğini kaydetti. Başkanımız Mehmet Zeybek açıklamasında; Türk Silahlı Kuvvetleri tarihinde ilk oluyor böyle geniş kapsamlı bir sergi. Bu etkinliğin Afyon'da açılmış olması bizi gerçekten onurlandırıyor ve gururlandırıyor. Burada Türk Silahlı Kuvvetleri'nde ki harp araç ve gereçlerin tamamı var. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde AK Parti'nin iktidara gelmesi ile birlikte yerlilik ve millilik oranı yüzde 17 seviyelerinde iken şu anda yüzde seksen seviyesine dayandı. Yapılan mühimmatları araç ve gereçlerini milli ve yerli üretimlerini gördükçe gururlanmamak mümkün değil. Çünkü 1974 yılında yapılan Kıbrıs Barış Harekâtı'nda müttefikimiz dediğimiz NATO üyesi Almanya paraşüt bezini dahi vermemişti. O günlerden bugünlere gelmek milletim ve şahsım adına bizleri son derece gururlandırıyor. Şimdi yerli denizaltı, milli muharip savaş uçağımızı kendimiz yapabiliyoruz. Hür kuşumuzu, insansız hava araçlarımızı atak helikopterimizi yapabiliyoruz. Dünyada savunma sanayinde Türk milletinin de var olduğunun göstergesi, son derece mutluyuz. Tabi halkımızla buluşması da ayrı bir onur verici. Başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Milli Savunma Bakanımıza ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin tüm mensuplarına teşekkür ediyorum. Tüm hemşehrilerimi 3 gün boyunca bu sergiyi ziyaret etmeye davet ediyorum.

ZEYBEK BAŞKAN'DAN DAVET

Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek Büyük Taarruz'un 100. Yılı ve Zafer Haftası kutlamaları kapsamında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Afyonkarahisar'a geleceğini duyurarak tüm vatandaşlarımızı Zafer Meydanına davet etti. Zeybek Başkan; 29 Ağustos Pazartesi günü inşallah 16.30 da Sayın Cumhurbaşkanımız Afyon'da Zafer Meydanı'nda olacak. Büyük Taarruz'un 100. yılı kutlamalarına iştirak edecek. Ben buradan tüm halkımızı Sayın Cumhurbaşkanımızı dinlemeye Zafer Meydanı'nda bulunmaya davet ediyorum. Büyük Taarruzumuz kutlu olsun dedi.

Editör: Haber Merkezi