Travel Turkey Fuarında Afyonkarahisar Tanıtıldı

12. Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı ve Kongresi, Türkiye'nin her bölgesinden katılımın olduğu ve içerisinde Afyonkarahisar’ında yer aldığı 48 ili fuarizmir'de ağırladı. 6-8 Aralık 2018 tarihleri arasında İzmir Fuar alanında gerçekleştirilen Travel Turkey Fuarına Afyonkarahisar Valiliği ve Frigküm olarak katılım yapıldı.

Dünyanın her bir noktasından 38 ülke ve toplamda bin 200'ün üzerindeki katılımcının olduğu Türkiye’nin ikinci büyük Turizm Fuarı olan Travel Turkey Fuarında acente ve tur operatörleri, oteller, konaklama tesisleri, havayolu şirketleri, Uluslararası Destinasyonlar, iş ve kongre turizmi, sağlık turizmi, yat ve kruvaziyer turizmi, konsolosluklar, turizm merkezleri, birlik ve dernekler, turizm taşımacılığı, otel ekipmanları ve kültür turizminin yanı sıra Kalkınma Ajansları, valilikler, belediyelerle de Türkiye'nin hemen hemen her noktası yer aldı.

Amacı, Afyonkarahisar, Eskişehir ve Kütahya illerini kapsayan Frigya Vadisi’nin tanıtımına, eserlerin korunmasına ve bölgenin turizm potansiyelinin artmasına yönelik çalışmalar yapmak olan FRİGKÜM ‘Anadolu Açık Hava Müzesi Frigya’nın ve ülkemizde yeni gelişmekte olan Turizm Yollarından biri olan ‘FRİG Yolu’ destinasyonun tanıtımını yapıldı. FRİGKÜM Standına özellikle doğa tutkunlarının, turizm yazarlarının, doğa turizmi ile uğraşan acentaların, bisiklet ve yürüyüş meraklılarının ilgisi yoğun oldu. Standı ziyaret edenlere Frig yolundaki yürüyüş rotaları, eserler, konaklama, yeme-içme ve ulaşım olanakları hakkında bilgiler verildi ve Afyon Lokumu ikramı yapıldı. Standın Afyonkarahisar Bölümünde, Afyonkarahisar’da turizmin lokomotifi olan Termal ve Sağlık Turizmi başta olmak üzere mevcut ve gelişmekte olan turizm çeşitleri hakkında ziyaretçilere bilgiler verildi. Dağıtılan görsel ve bilgilendirici materyaller aracılığıyla Frigya Vadileri’nin ve Afyonkarahisar’ın sahip olduğu doğal, tarihi ve kültürel zenginliklerin etkili bir biçimde tanıtımı yapıldı.

Fuarda Afyonkarahisar’ın yanı sıra Adana, Ağrı, Amasya, Ankara, Antalya, Ardahan, Balıkesir, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Düzce, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Iğdır, Isparta, İzmir, Karaman, Kars, Kastamonu, Kocaeli, Malatya, Mardin, Mersin, Muğla, Muş, Nevşehir, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Şanlıurfa, Tokat, Tunceli, Trabzon, Van ve Yalova’nın tarihi ve kültürel miraslar ile illerin kendine has birçok özelliği tanıtıldı.

Kapılarını açtığı 6 Aralık'tan itibaren binlerce ziyaretçiyi fuarizmir'de buluşturan Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı ve Kongresi, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) ortaklığıyla başarılı bir şekilde sona erdi.

Editör: Haber Merkezi