Trafik sorunu için çalışmalara hemen başlanmalı

Saadet Partisi Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan ın basın açıklaması Değerli basın mensupları, çok değerli dava kardeşlerim hepinizi hürmetle selamlıyorum, esselamüaleyküm.

Geçtiğimiz günlerde Kurban Bayramı’nı idrak ettik. Bu vesileyle sizlerin ve tüm İslam Alemi’ nin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum, Cenabı Allah’tan hep birlikte nice bayamlara ulaşmayı niyaz ediyorum.

Bayramların en güzel yönlerinden birisi sevgi, saygı, kardeşlik ve hoşgörünün en üst seviyede yaşandığı günler olması. Biz istiyoruz ki, bayram günlerinde yaşanan sevgi, saygı ve kardeşliğin senenin tamamında, 365 gün yaşanması. Farklı görüş ve düşüncelere sahip olmamız düşmanlık sebebi olamaz. Aksine bu bir zenginliktir. Herkes kendi düşüncesini özgür bir şekilde ifade edebilmelidir. Siz düşünceleri- nizi söylersiniz, karşınızdaki beğenirse kabul eder, beğenmezse etmez. Sizin fikrinizi beğenmedi diye düşman olamazsınız, olmamalısınız. İnşallah bundan sonraki günlerimiz sevgi, saygı,hoşgörü ve kardeşlik içerisinde, mutlu ve huzurlu bir şekilde devam eder.

Bayramı idrak ettik ama içimiz buruk bir yanımız eksikti. Çünkü dünyanın neredeyse tamamında Müslümanlar zulüm altında inliyor. İslam diyarlarında işgaller, savaşlar artarak devam ediyor. Kudüs ve Mescidi Aksa’mıza İsrail denen terör örgütü bayram günü baskın düzenliyor. Çin, kardeşlerimize zulüm etmeye devam ediyor. dünyamızda sömürülen pek çok insan açlıktan, susuzluktan ölüyor. En basit bir ilaca ulaşamamaktan sağlığını kaybediyor. BM raporuna göre yaklaşık 850 milyon insan aç. Her 5 saniyede bir çocuk açlıktan ölüyor. Gene 850 milyon insan içecek suya erişemiyor. Ülkemiz insanları adaletsizlikten ve işsizlikten çaresiz. TÜİK’in verilerine göre ülkemizdeki işsiz sayısı 4milyon 157 bin kişi. OHAL sürecinde kamudan ihraç edilip incelemesi devam eden 50 bin kişi, hakkında beraat kararı çıkmasına rağmen işlerine dönemeyen onbinlerce kişi. Hapishanede yatan 750 bebek.Bu tablo karşısında vicdan sahibi herkes buruk bir bayram sevinci yaşamıştır. İnşaalah bir sonraki bayram bu sıkıntıların atlatıldığı, tüm insanlığın saadet içinde olduğu, yeryüzünde fitnenin son bulduğu, adil yeni bir dünya düzeninin kurulduğu bir bayram olur diye temenni ediyorum. Saadet Partisi olarak bizim gayretlerimizin hedefi bu zulüm ve sömürü düzenini yıkarak, bunun yerine “adil yeni bir dünya” kurmak olduğunu da belirtmek isterim. Bize destek verin, “Yaşanabilir Bir Türkiye, Yeniden Büyük Türkiye ve Yeni Bir Dünya”yı hep birlikte inşaa edelim.

AMERİKA İLE GÜVENLİ BÖLGE OLUŞTURULAMAZ

Bu sıkıntılara ek olarak bir de Milli Mücadele’de göstermiş olduğu kahramanlıktan dolayı “şanlı” ünvanını almış Urfa’mıza Amerikan askerlerinin gelmiş olması burukluğumuzu bir kat daha artırmıştır. Geçmişe baktığımızda Suriye’nin bu hale gelmesini isteyen kim, Amerika. Bizi Suriye konusunda kandıran kim, amerieka. Sayın Burhan Kuzu’nun kendi ifadesi ile “Amerika Esad bir haftaya kadar düşecek dedi biz de bütün politikamızı buna göre belirledik “ demişti. Ayrıca pyd’ye binlerce tır silah veren kim, Amerika. Daha pek çok olumsuz örnek verebileceğimiz bu Amerika ile birlikte güvenli bölge oluşturacakmışız. Allah akıl fikir versin. Güvenli bölge, güvenilir ülkelerle, dost ülkelerle oluşturulur. Amerika ne güvenilir bir ülke, ne de bize dosttur. Lütfen aklınızı başınıza alın.

TRAFİK SORUNU İÇİN ÇALIŞMALARA HEMEN BAŞLANMALI

Hepimizin malumu olduğu üzere şehrimizin en büyük problemlerinden birisi trafik. Belediyemizin bu konudaki çalışmalarını hemen yapmalarını tavsiye ediyoruz.Eğitim-öğretim sezonu başlamasına yaklaşık 3 hafta kaldı. Yapmayı düşündükleri şeyleri bir an önce yapmalarında fayda var. Okullar açılınca trafik daha yoğun olacağı için çalışmalar daha zor olacaktır. Halkımızın daha az mağdur olması için Kendile- rineacizane vakit kaybetmeden çalışmalarını yapmalarını tavsiye ediyorum. Konuyla ilgili görüşlerimizi de sizlerle paylaşmak istiyorum. Bizce bu problemin çözümü için kısa, orta ve uzun vadeli çalışmalar yapılmalıdır. Kısa vadede yapılacak olanlar trafik ışıklarının düzenlenmesi, ışıklardan önceki ve sonraki 50 metre mesafeye araç park ettirilmemesi, tek yön olan yolların ana arterlerdeki yoğunluğu azaltacak şekilde yeniden düzenlenmesi gerekmektedir. Mesela trafik yoğunluğunun en çok yaşandığı Kurtuluş caddesine cezaevi tarafından gelip çarşı istikametine gidecek araçlar için; Ömer Fevzi Caddesi, Gedik Ahmet Paşa 2. Sokak, Gedik Ahmet Paşa Caddesi, Osman Atilla Caddesi, Ordu Bulvarı şeklinde bir düzenlemenin yapılması, Kurtuluş Caddesindeki yoğunluğu azaltacağı kanaatindeyiz. Gene çarşıdan cezaevi yönüne gidecek araçlar için; Hal Arkası Sokak, Gedik Ahmet Paşa Sokak, Akçeken Sokak, Zafer Caddesi, Yeni Müze Caddesi, Küçük Pazar Caddesi alternatif bir yol olacağından yoğunluğu azaltacaktır diye düşünüyoruz.

Orta vadede yapılacaklar ise; hepimizin malumu olan yollardaki en büyük sıkıntı otoparktan kaynakla- nıyor. Yeterli sayıda kapalı otopark olmadığı için halkımız mecburen araçlarınıyol kenarlarına park edi- yor. Bunun için Cumhuriyet Mahallesine ve Eski Yoğurt Pazarı civarına katlı otoparklar yapılarak uygun ücretler karşılığında hizmete açılmalıdır. Diyebilirsiniz ki oralarda boş yer yok. Oralardaki arsa ya da eski ev sahipleri ile görüşerek uygun bir ücret karşılığında ve gönül rızası ile satın alınarak bu sorunu çözebi- lirsiniz. Gene bu aşamada aklıllı kavşaklar yapılmalıdır. Yaya geçitlerinde asansörlü üst geçitlerin yapıl- ması trafiğin akışını rahatlatacaktır. Uygun yollarda yol genişletme çalışmalarının yapılması kuşkusuz faydalı olacaktır.

Uzun vadede yapılacak olan ise; trafik yoğunluğunun sebeblerinden biri de şehrimizin kalabalık olması. Peki neden kaynaklanıyor bu kalabalık? Köylerden şehre göçen insanlardan kaynaklanıyor. Köyünde yeteri kadar kazanç elde edemeyen insanlarımız, şehirde kazanç aramak durumunda kalıyor. Bugün asgari ücretle çalışan bir insan maaş ve sigorta yaklaşık 3 bin tl kazanç elde ediyor. Eğer bu insan kendi köyünde aylık 3 bin tl kazanabilseydi şehre gelmek zorunda kalmayacaktı. Bunun için bizim tarım ve hay vancılığı desteklememiz lazım. Tarım ve hayvancılıktan yeteri kadar para kazanılırsa işsizlik, ithalat, trafik, konut gibi pek çok sorun kendiliğinden çözülecektir. Her zaman söylediğimiz gibi doğduğu topraklarda mutlu ve huzurlu yaşamak herkesin hakkıdır. Bunu sağlayacak çalışmalar içerisinde olmalıyız.

Ayrıca trafik konusuna değinmişken şunları da belirtmek isterim; malumunuz 2019 yaya geçiş önceliği olarak belirlendi. Dolayısıyle yayaların geçiş önceliği var. Ancak yaya olarak karşıya geçeceğimizde yine de dikkatli ve yolu kontrol ederek geçmemizde fayda var. Sürücü sizi farketmemiş olabilir, farketse bile güvenli bir duruş yapamayabilir. Öncelik yayada diye dikkatsizce yola çıkmayalım. Dikkatlice yola çıkalım ve seri adımlarla karşıya geçelim. Belediyemizde yayalarıngörünürlülüğünü artırmak için kaldırım ve refüjlerde yerden 2 metre yüksekliğe kadar budama yapmalıdır. Cezaevi- Kocatepe kavşağı arasında bulunan refüjlerin kenarındaki çitler yayaların görünür hale gelmesi için acilen kısaltılmalıdır. 60 km hız sınırının olduğu bölgede yayayı farkedip durabilmek mümkün değildir. Sürücülere de tavsiyemiz; yola çıkarken yolda geçireceğinizi tahmin ettiğiniz süreye 5 dakika ilave ederek hesap edin. Yani yola 5 dakika önce çıkın. Göreceksiniz ki bu hem sizi, hem de çevrenizdekileri rahatlatacaktır. Biz görüşlerimizi bu şekilde aktarmış olduk. Trafik probleminin çözümünde belediye yetkilileri, üniversitedeki bu konuyla ilgili bölüm sorumluları, şöförler odası gibi kuruluşlarla birlikte minibüs esnafı, taksici esnafı, servis aracı kullanıcıları, konuya duyarlı vatandaşlar ve hatta siyasi parti temsilcileriyle birlikte ortak bir çalıştay yapılması çok faydalı olacağı kanaatindeyiz. Bu duygu ve düşüncelerle herkese kazasız-belasız mutlu ve huzurlu günler diliyor, hepinize teşekkkür ediyorum.

Editör: Haber Merkezi