TOPTAŞ,MR (EMAR) SORUNUNU TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI
CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş Afyonkarahisar Devlet Hastanesinin kesin kabul tarihinin ne zaman yapılacağını ve bir çok kez MR alım ihalesinin neden iptal edildiğini Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na sordu.
Milletvekili Ahmet Toptaş’ın soru önergesi aşağıda;
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
Aşağıdaki sorularımın Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.                      Saygılarımla.14.03.2013
                                                                                              Ahmet TOPTAŞ
                                                                                        Afyonkarahisar Milletvekili
14 Şubat 2013 tarihinde tarafıma vermiş olduğunuz bilgilere göre 19.10.2012 tarihinde TOKİ tarafından kabul tutanağı onaylanmış olan Afyonkarahisar Devlet Hastanesi; hükümetiniz tarafından 5 yıldızlı otel gibi nitelendirilse de yapılışından bugüne bir çok fiziki ve teknik şartlarındaki sıkıntılar ile gündeme gelmektedir.Kamu Hastaneleri Birliği Afyonkarahisar Genel Sekreter Ayhan Erenoğlu 2012 Aralık ayında yaptığı açıklamada yaşanan MR (Emar) sıkıntısını gidereceklerini söylemiştir.Bugün itibariyle Devlet Hastanesinde hala MR hizmeti verilmemektedir.
Bu bağlamda;
1-Afyonkarahisar Devlet Hastanesinin kesin kabul aşaması yapılmış mıdır? Hastane hala geçici kabul aşamasında ise ne zaman kesin kabulü yapılacaktır.?
2-Afyonkarahisar Devlet Hastanesinde MR (Emar) cihazı alımı için kaç defa ihale yapılmıştır?İhalelerin birkaç kez iptal edilmesinin nedenini açıklar mısınız?
3-Afyonkarahisar halkı 8 aydır MR hizmeti için başka hastanelere gönderilmekte ve günlerce sıra beklemektedirler? Bu sıkıntıyı ne zaman bitireceksiniz?
4-Hükümetiniz sağlıkta altın yıl yaşatıyoruz diye övündüğü bir dönemde Afyonkarahisar Devlet Hastanesinde MR cihazı olmamasını nasıl açıklayacaksınız?
5-MR Cihazı alımı ihalesinin birkaç kez iptal edildiği,iptal edilmesinin nedeni ise belirlenen bir firmanın ihaleyi alamamasından kaynaklı olduğu doğru mudur?
Editör: Haber Merkezi