Toptaş: Basının görevi demokrasi ve rejime sahip çıkmaktır

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, “Yerel basınının ve çalışanlarının birçok problemi var. Bu problemler içinde özgür basından bahsetmemiz çok zor görünmektedir" dedi.
Toptaş, 24 Temmuz Basın Bayramı ile ilgili yayınladığı mesajında, yerel basının sorunlarına değindi.
Toptaş mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Basından sansürün ilk kez kaldırılışından bugüne kadar geçen 104 yıla baktığımızda, özgür ve sansürsüz basın konusunda çok fazla yol alamadığımızı görüyoruz. Özellikle yerel basınımızın ve çalışanlarının birçok problemi var. Bu problemler içinde özgür basından bahsetmemiz çok zor görünmektedir. Ülke sorunlarına sahip çıkma bilinciyle basınının ana görevi, demokrasiye ve rejime sahip çıkma sorumluluğudur .Bu nedenle gazetecilerin halka olan sorumlulukları diğer otoritelere olan sorumluluklarından önce gelmektedir.”

Günümüzde, mesleki değerleri önde tutarak gazetecilik yapmanın, yazmanın ve soru sormanın bile bedele bağlandığı bir süreçten geçildiğine işaret eden Toptaş, sözlerine şöyle devam etti:
"Bu süreç basınımıza örtülü sansürdür. Biz Anadolu topraklarını, Anadolu insanını ve Anadolu basınını değerli buluyoruz. Bu nedenle sermaye grupları için var olan ve kartelleşen medyayı istemiyor, halkımızla bizlerin arasında köprü görevini kuracak hür basını istiyoruz. Gazetecilik yaptığı, düşünce özgürlüğünü savunduğu için cezaevine atılan, yazmayı düşündüğü kitabının bilgisayar kaydına bile el konulan, milletvekili seçildiği halde yemin etmesine izin verilmeyen gazeteci ayıbından da bir an önce kurtulmalıyız. Bu önemli günde, kalemini demokrasi, insan hakları ve halkın çıkarları için kullanan, çoğulculuk ile çok sesliliği ilke edinen basın mensuplarıyla sansürsüz günlerde buluşmayı diliyorum."
Editör: Haber Merkezi