Toplumun kabul edeceği yeni bir anayasa için çalışıyoruz

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak CNN Türk TV’de Mini Anayasa değişikliği hakkında açıklamalarda bulundu
 
Mini Anayasa çalışmalarına titizlikle devam ettiklerini belirten Parsak, “Toplumun tüm kesimlerinin kabul edebileceği ve ortak bir noktada uzlaşı sağlamak için hep birlikte çalışıyoruz” dedi
 
 
Mini Anayasa çalışmaları hakkında CNN Türk TV’de canlı yayında bilgiler veren MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini ifade etti.
ELDE OLMAYAN SEBEPLERLE SÜREÇ UZADI
Görüşmeler esnasında elde olmayan sebeplerle sarkmalar yaşanabildiğine dikkat çeken Parsak, “Terör olayları nedeniyle şehit haberleri yüreklerimizi parçalamıştır. Yurdun her köşesinde bu acıları birlikte yaşadık. Kendi seçim bölgem olan Afyonkarahisar’da 2 günde 2 şehidimiz vardı. Şehit cenazelerine katılarak başta şehit aileleri olmak üzere Türk Milleti’nin acılarını paylaştık. Fırsat bulduğumuz andan itibaren de görüşmeleri tüm hızıyla sürdürüyoruz” dedi.
UZLAŞI İKLİMİ DEVAM ETMELİ
Mecliste bulunan 3 siyasi partinin temsilcileri olarak Mini Anayasa değişikliği için görüşmelerin sürdüğünü kaydeden Parsak, “MHP, AKP ve CHP üyeleri hızlı şekilde görüşmelerini sürdürüyor. Yaşanan uzlaşı ikliminin devam etmesini istiyoruz. Mini Anayasa değişikliğinin sonunda genel başkanlarımıza ve partilerin yetkili organlarına teklifler sunulacaktır. Tam mutabakat sağlandığı andan itibaren değişiklik sağlanacaktır” dedi.
DARBE GİRİŞİMİ KIRILMA ANIDIR
15 Temmuz tarihinde FETÖ mensubu hainlerin darbe girişiminin kırılma noktası olduğunu kaydeden Parsak, “12 Eylül 2010 tarihinde 26 madde referandumla kabul edilmiştir. Ancak o tarihten itibaren FETÖ mensuplarının yargı içine sızdığı rahatlıkla görülebiliyor. BU tür olayların tekrar yaşanmaması için yargı merkezli bir anayasanın gerekliliği ortaya çıktı. 15 Temmuz darbe girişimi Türkiye’de bir kırılma noktası olmuştur. Çalışmalar bu eksende devam etmektedir” dedi.
TAM MUTABAKAT SAĞLANIRSA FARKLI KONULARDA KONUŞULABİLİR
Mini Anayasa’nın tamamen hukuk alanında yapılacak değişiklikleri kapsayıp kapsamadığı yönünde soruya yanıt veren Parsak, “Örneğin geçtiğimiz hafta seçimlerin 4 yerine 5 yılda yapılması noktasında fikirler ortaya atıldı. Bizleri de çok sayıda Belediye başkanı, İl Genel Meclisi Üyesi ve Belediye Meclisi Üyesi aradı. Bunlar süreci uzatmaktadır. Bu AKP’nin getirdiği bir fikirdir. Hukuk alanında yapılacak değişiklikler dışında tam mutabakat sağlanabilecek diğer maddelerde görüşülebilir. Ancak her ne olursa olsun konunun sulandırılmadan ivedilikle yapılması gerekiyor” dedi.
FIRSATÇILIĞA DÖNÜŞTÜRÜLMEMELİ
Bazı kurumların kapatılıp kapatılmayacağı konusuna açıklık getiren Parsak, “Kurumlar hakkında görüşler açıklanabilir. Ancak geleneksel yapıları olan kurumlarla ilgili fırsatçılık manasında girişimlerde bulunulmamalıdır. Toplumun tüm kesimleri tarafından kabul edilebilecek konular yürürlüğe girmelidir” dedi.
 
 
Editör: Haber Merkezi