Toplu Sözleşme Görüşmelerinde Mutlu Son

Çalışanımızın Hakkı, Bizlerin Emanetidir..

Afyonkarahisar Belediyesi Yüntaş bünyesinde çalışan işçilerle Belediye - İş Sendikası Afyonkarahisar Şubesi arasında Toplu İş Sözleşmesine ilişkin görüşmelerde mutlu sona ulaşıldı.Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek ile Belediye İş Sendikası Afyonkarahisar Şube Başkanı Yücel Şahin arasında imzalanan protokol gereği 2021 Ocak - Aralık ayını kapsayan sözleşme gereği en düşük işçi maaşı ikramiyeler dâhil 3 bin 600 lira olurken, en yüksek maaş ise 4 bin 92 lira oldu.

Görüşmelerde adama göre değil, işe göre ücret politikasını hedef aldıklarını söyleyen Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, “Çalışanımızın Hakkı, Bizlerin Emanetidir” diye konuştu. İtfaiye Müdürlüğü sahasında düzenlenen imza törenine Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’in yanı sıra Başkan Yardımcılarımız Murat Öner, Süleyman Karakuş, Belediye-İş Sendikası Afyonkarahisar Şube Başkanı Yücel Şahin, Sendika Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Birim Müdürleri ile Yüntaş çalışanları katıldı.

Törenin açılış konuşmasını Sendika Başkanı Yücel Şahin yaptı. Sözleşme öncesi işçilerle bir araya gelerek talepleri aldıklarına dikkat çeken Şahin en iyi sözleşme masada biten sözleşmedir.” dedi. Sözleşmenin imzalanmasında emeği geçen Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek ve ekibine teşekkür eden Sendika Başkanı Yücel Şahin; “Toplu sözleşmeden evvel işçilerimiz ile bir araya gelerek talepleri aldık, bu talepleri de belediye yöneticilerimize ilettik. On beş toplantı yapıldı. Başkanımız Zeybek’te üç toplantıya bizzat iştirak etti. En iyi sözleşme masada biten sözleşmedir anlayışı ile ortak bir noktada buluştuk. 3 bin 600 ile 4 bin lira arasında işçilerimiz ücretlerini alacak. Huzurunuzda katkıları olan Belediye Başkanımız Zeybek ve Başkan Yardımcımız Süleyman Karakuş’a emekleri için teşekkür ediyorum. Bu sözleşme sendikamıza ve belediye çalışanlarımıza hayırlara vesile olsun” dedi. Belediye personeli Ramazan Kaymak ise sözleşmenin hayırlı olmasını dileyerek Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, Sendika Başkanı Yücel Şahin ve emeği geçenlere çalışanlar adına teşekkür etti.

“ALIN TERİ VE BAŞARI EL ELE YÜRÜR”

Törende konuşan Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek ise tarihi bir güne şahitlik etmenin mutluluğunu yaşadığı ifade etti. Zeybek Başkan, “Benim için emek, alın teri ve başarı el ele yürür. Bizde ‘Sevdamız Afyonkarahisar’ diyerek sizlerle birlikte bu başarıya yürümek için yola çıktık. Şehrimiz için yapılan yatırımlarda öncelikle sizlerin emek ve gayretleri var. Emeğiyle hayatını kazanan ve alın terini ortaya koyarak üreten, ürettikleriyle Afyonkarahisar’ımızın gelişiminde büyük rol oynayan sizleri, bu geniş ailemizin üyeleri olarak görüyoruz. Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde de bu ortak gaye ile hareket ettik. Bakıldığında bölge belediyelerden de en yüksek artış oranıyla masada uzlaşma sağladık.” dedi.

“İMKÂNLARIMIZI SONUNA KADAR ZORLADIK”

Yüntaş bünyesinde görev yapan işçilere enflasyonun üzerinde bir zam oranı verdiklerine dikkat çeken Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek; “Gönül rahatlığı ile ifade edebilirim ki; Belediye tarihimizde ilk defa enflasyonun da üzerinde devletimizin verdiği zamla birlikte yüzde 43’lük bir zam oranıyla rekor kırdık… Görüşmelerde tüm imkânlarımızı sonuna kadar zorladık. Saatlik ücretler, sosyal haklar, yemek yardımları gibi konuların tümünü ele aldığımızda imzaladığımız toplu iş sözleşmesi tamamen işçilerimizin lehine olmuştur.” dedi.

“SÜRECİ ÖNÜNÜ KESMEDİK, AKSİNE YETKİ YOLU AÇTIK”

Daha önce yaşanan dava sürecine de değinen Başkan Zeybek, sözleşmenin önünü kesmediklerini aksine sürecin bir an önce tamamlanması için sendikaya yetki yolu açtıklarını ifade etti. Başkan Zeybek; “İş sözleşmemizin detaylarına geçmeden önce kamuoyunda oluşturulmak istenen karalama kampanyalarına yanıt vereceğim. Yüntaş ile sendika arasında yetki davası söz konusuydu. Dava uzun süre devam etti. Bu dava sürecini işçilerimizin lehine olması açısından geri çekerek sendikayla yetki yolunu açtık. Yaşanan sancılı sürecin kaynağı, sürecin uzaması; yönetimsel kaynaklı değil, önümüze bir engel olarak çıkan söz konusu davadır. Sürecin uzamasındaki sebebin asla Mehmet Zeybek yönetiminden kaynaklanmadığını özellikle bilmenizi isterim. Ben her zaman işçimin yanındayım, korurum, kollarım hakkını da asla kimseye yedirmem.” dedi.

EN YÜKSEK MAAŞ 4092 TL

Görüşmelerde adama göre değil, işe göre ücret politikasını hedef aldıklarını söyleyen Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek; “Toplu iş sözleşmemizi ADAMA GÖRE DEĞİL, İŞE GÖRE ÜCRET politikasını hedef alarak belirledik.Yapılan sözleşme kapsamında ikramiye hariç en düşük işçi maaşımız 3 bin 507 lira olurken, ikramiyelerle birlikte bu rakam 3 bin 600 liraya çıkartılmıştır.

Yine evli 2 çocuklu bir işçimizin ikramiye dâhil maaşı, 3717’ye yükseltilirken, en yüksek işçi maaşımız ise 4092 TL’ye yükseltilmiştir. Yemek yardımı 5 TL’den 12 TL’ye çıkarken, Ramazan ve Kurban Bayramlarından önce 6’şar yevmiye ikramiyemiz olacak. Ayrıca Ocak ayından itibaren işçilerimizin geriye dönük alacakların iki taksit halinde ödeyeceğiz. Biz 313 bini aşkın insanımıza sizler vesilesiyle gece gündüz hizmet ediyoruz. Halkımız memnun, işçimiz memnun. Daha güzel işler yaparak hizmetlerimize devam etmek niyetiyle sözleşmemizin hayırlı olmasını diliyorum.” dedi. Yapılan konuşmaların ardından imza töreni gerçekleştirildi.

Editör: Haber Merkezi